Rainmeter Nedir Nasıl Kullanılır Anlatım

Masaüstünüzü interaktif bir hale getirmek ister misiniz? Bilgisayarınızı açtığınızda hoş bir görüntü. Ulaşmak istediğiniz her şeye mouse’unuzu bile kullanmadan ulaşmak?

Rainmeter nedir?


Rainmeter, masaüstünüzü kişiselleştirmenize yarayan bir araçtır. Bilgisayarınızda görünüme önem veriyorsanız, klasik masaüstü görünümünden sıkıldıysanız, farklılık olsun istiyorsanız, sizin için biçilmiş kaftan!

Rainmeter ile yapabilecekleriniz kısaca özetlemek gerekirse, masaüstünüzde internet tarayıcınızı açmadan Facebook bildirimlerini görebilir, hava durumuna bakabilir, takip ettiğiniz haber kaynaklarında yeni haberler var mı onları kontrol edebilir, atılan yeni tweetlere göz atabilir, yeni maillerinizi okuyabilirsiniz.. Onun dışında, sağ alt köşede bulunan saat ve tarihi kaldırıp bunları masaüstünüze alabilir, CPU, RAM, Disk ve Ağ kullanımını anlık olarak takip edebilirsiniz.


Peki bunları nasıl yapacağım?


Öncelikle yapmanız gereken şey Rainmeter’ı indirmek. İndirme linklerini yazının en altında bulabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken şey, sizin zevkinize uygun kaplamalar (skin) bulmak. Peki bu kaplamaları nereden bulacağız? Bulmanız için toplam 2 kaynak bulunuyor. Bunlarında linklerini yazının en altında indirme linklerinin yanına bırakacağım.


Kaplamaları indirdim sırada ne var?


Sırada indirmiş olduğunuz kaplamaları, Rainmeter’ın kurulu olduğu yerde ki ilgili klasöre atmak.

Rainmeter’ın kurulu olduğu klasöre girip “Skins” klasörünün içine atarak bu işi halledebilirsiniz. Daha sonra Rainmeter’a girip kaplamayı aktifleştirerek masaüstünüzde görünmesini sağlayabilir, tutup sürükleyerek yerini ayarlayabilir, sağ tıklayarak gerekli ayarlarınızı yapabilirsiniz.


Burdada Programdan Ekran Görüntüleri

İndirdiğiniz dosya sıkıştırılmış bir dosya ise, rar veya zipten çıkartıp, klasör şeklinde “Skins” klasörünün içine atmanız gerekmektedir. 

Programı İndirmek İçin Tıklayın

Kabuk aramak için

Rainmeter Skin Kaynağı 1: Rainmeter | DeviantArt
Rainmeter Skin Kaynağı 2: Rainmeter | Customize.org 

Yorum Gönder

0 Yorumlar