Fotoğraflarda Fotojenik Çıkmanız İçin Uygulaması Çok Kolay 5 Tavsiye

Fotoğraf çektirdiğinizde sık sık "çok kötü çıkmışım" diyenlerden misiniz? Bu yüzden fotoğraf çektirilen bir ortamda kareye girmemek için köşe bucak kaçıyor musunuz? Üstüne üstlük bazı insanlar ne kadar da fotojenik, her fotoğrafları harika oluyor değil mi? Bunların hiç biri tesadüf değil. İşte fotojenik insanların uyguladığı tüyolar...

⇛Durma açınızı ayarlayın

Otururken fotoğraf çekiliyorsanız fotoğraf makinesi çene hizanızın altında olmamalı. Tam karşıdan ya da yukarıdan çekilen fotoğraflar daha güzel çıkar. Eğer makinenin konumunu ayarlayamıyorsanız çene hizanızda duran fotoğraf makinesine karşı hafif başınızı eğip biraz ileriye iterek daha iyi bir açı oluşturun.

⇛Rahat davranın

 Fotoğraflarınızda doğal çıkmak istiyorsanız siz de objektif karşısında rahat olun. Kendiniz gibi olun ve fotoğraf makinesinin karşısında kasılmayın.


⇛Gözlerinizi hafif kısın

Fotoğraf çekilirken dişlerinizi göstererek çok fazla gülümsemeyin. Sadece hafif bir gülüş yapıp gözlerinizi kısarak kameraya doğru bakın.


⇛Göz hilesi uygulayın

Gözlerinizin kapalı, şaşı, yarı baygın çıkması gibi sinir bozucu duruma imkan vermemek içinse göz hilesi uygulayın. Fotoğrafı çeken kişi üçten geri saymaya başlar ve o sırada kamera karşısındaki gözlerini kapalı tutar. Bir rakamını duyunca ise gözlerini açarlar ve anında fotoğraf çekilirler. Böylece uykulu ve yorgun bakışlar yerine kameraya daha canlı bakarlar.


⇛Ayna karşısında pratik yapın

Size bu tavsiye komik geliyor olabilir ancak çok faydalı bir yöntemdir. Aynaya bakmadığımız sürece kendimizin dış görünüşünü bilemeyiz. Evde aynanın karşısına geçerek farklı duruş açısı, yüz ifadesi, mimikler deneyerek en fotojenik duruşunuzu bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar