Blogger Nasıl Tema Yüklenir Tam Anlatım

Blogger tema nasıl yüklenir .Resimli anlatımlar ile blogger’a nasıl tema yükleneceğini göstereceğim.Blogger bir çok web sitesi kuranlar için alternatif.Blogger tamamen ücretsiz olması ve cpu sorunu olmamasından dolayı tercih ediliyor.Bunların yanı sıra google şirketine bağlı olması genel söylemlere göre index hızının daha fazla olması.Blogger Nasıl Tema Yüklenir,Blogger tema yüklemek basit ama sonrası için zahmetli bir işdir.Html bilginiz az dahi olursa çözebilirsiniz.Aslında tema yükleme kısmı basit sonrasıda basit ama bazı arkadaşlar üst üste tema yükledikleri için widgetlerde sorun olabiliyor.Bunun üstesinden gelmek için kullanmadığınız widgetleri kaldırmak yeterli olacaktır.Blogger haber teması,blogger türkçe tema,kişisel blog teması,blogger şablonları Film temaları gibi bir çok terime denk gelirsiniz hemen hemen heryerde.Sitemizde bulunan blogger tema kategorisinde istediğiniz temayı seçip aşağıdaki adımları uygulayarak istediğiniz temayı kurabilirsiniz.

Öncelikle blogger sitemizde kullanacağımız bir temayı seçiyoruz.(Tema bulamıyorsanız sitemizdeki blog temalarına BURAYI TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.)

Ardından blogger hesabımıza giriş yapıyoruz.Sol tarafta bulunan Şablon kısmına tıklıyoruz.

Ardından sağ köşede bulunan Yedekle / Geri Yükle Butonuna tıklıyoruz.
 Karşımıza çıkan ekranda Gözat... butonuna tıklıyoruz.
 Gözat butonuna tıkladıktan sonra indirdiğimiz temayı buluyoruz ve ekliyoruz. (xml uzantılı olan dosyayı) Ekledikten sonra Yükle butonuna basıyoruz.
 ve artık temamız kurulmuştur.Kurulumu bitirdikten sonra sol tarafta bulunan Yerleşim kısmına giderek tema düzenini kendinize göre ayarlayabilir.Blogger bünyesinde bulunan birçok widget’i sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.


Blogger’da Tema,Menü veya dil sorununu düzeltmek


için ise şablon kısmında bulunan HTML’yi Düzenle seçeneğine tıklayıp blogger sitenizin şablonlarına ulaşabilirsiniz.Şablonlarda örneğin menü kısmını düzeltmek için CTRL+F kısayolunu kullanarak  menunuzde bulunan bir kelimeyi yazmanız sizi o bölüme yönlendirecek ve hemen düzenlemeyi yaparsınız.Bu yöntemi ile temanızda düzeltmek istediğiniz tüm bölümleri isteğiniz doğrultusunda düzeltebilirsiniz.



Blogger Tema Rengi Değiştirmek


istiyorsanız.Aynı şekilde Şablon>HTML‘yi Düzenle seçeneğine gitmelisiniz.Ardından aşağı tarafta temanızın css kodlarını göreceksiniz.Örneğin menu renginiz siyah ve bu rengi mavi yapmak istiyorsunuz.
Css kodlarından yanına menu veya header yazılmış kodları buluyoruz.Bunu CTRL+F yardımı ile yapabiliriz.Html renk kodunuz #000000 (siyah) ve bu kodu aratıyoruz karşımıza header başlanğıçlı bir yazı ve bu stil kodu geldi bundan sonra sadece sahip olduğunuz html renk kodu yerine istediğimiz renk kodunu yazmak. Sahip olduğum:#000000 Değiştirmek istediğim : #0099FF değiştirip kayıt ediyoruz ve işlem bu kadar basit.

Alıntı yapanlar site linkimiz olmadan paylaşanlar,bildirilecektir.

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar