Clickbank İle İnternetten Para Kazanma Yolları

Clickbank para kazanma sistemi, affiliate yani satış ortaklığı temeline dayanır. Aynı zamanda da dünyanın en çok tercih ettiği ve en çok çalışanı olan bir sistemdir. Üyeliğiniz ile birlikte bu sitede yer alan ürünlerden satabileceğinize karar verdikleriniz üzerinden satış ortağı oluyorsunuz. Belirlediğiniz ürünlerden ne kadar çok satış gerçekleştirirseniz o kadar çok kazanç elde ediyorsunuz. Kazanıcınız sattığınız ürüne göre değişiklik gösteriyor. Sattığınız her üründen %50 le %75 oranındaki bir bedeli sizin hesabınıza yatırıyorlar. Dünyada en çok tercih edilmesinin en büyük nedeni, satış ortaklarına ödediği komisyonlardaki fazlalık olsa da başka tercih edilmesine neden olan sebepler de var. Örneğin bünyesinde 70.000’den fazla ürün bulunması bu sistemi tercih edenler için çok büyük bir ayrıcalık. Satmak istedikleri veya satışını fazla yapabileceklerini düşündükleri ürünlerin çok fazla sayıda olması ile birlikte kazanç ihtimalleri de direk olarak artış göstermektedir.

Hızlı Satış ve Hızlı Kazanç Hem de Risksiz

Clickbank firmasının açıkladığı istatistik sonuçlarına göre, dünya genelinde her 3-4 saniye arasında bir adet satışın bu firmaya ait ürünler tarafından gerçekleştirilmektedir. Satış hızının yüksek oluşu ile avantajınıza bir yenisi daha ekleniyor. Sistem üzerinden satış ortağı olduğunuz hiçbir ürün için hiçbir firmaya herhangi bir bedel ödenmemektedir. Yani ya satış yapamazsam endişenize gerek kalmıyor çünkü yatırım yapmanız gerekmiyor. Böylece kayıp yaşama gibi bir handikap da ortadan kalkmış oluyor. Hiçbir bedel ödemeden ve hiçbir risk almadan clickbank ile para kazanma mümkün olduğu için sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde en çok tercih edilen satış ortaklığı sistemlerinden biridir. Satış ortağı olduğunuz ürünün 70 dolar bir fiyat ile gerçekleştirildiğini varsayalım.  Bu ürün için size sunulan oran da %50 olsun. Bahsettiğimiz ürünün satılması durumunda 35 doları direk sizin hesabınıza diğer 35 doları da satıcının hesabına yatar. 

 Clickbank Üyelik
Clickbank üyelik işlemleri ücretsizdir. http://www.clickbank.com adresinden ana sayfaya gittiğinizde sağ üst köşeden ‘Sign up’ yazan yere tıklayıp ardından ‘I have an established audience’ yazısının üzerine tıklayarak yayıncı olmak istediğinizi belirtiyorsunuz. Karşınıza çıkacak olan üyelik formunu dolduruyorsunuz. Yalnız bu formu doldururken Türkçe karakter kullanmamaya dikkat edin. Sonra düzenlemenizi isteyecek ve düzenlenmesi için 1 hafta beklemeniz gerekecektir. Formu göndermenizin ardından belirtmiş olduğunuz email hesabınıza Clickbank tarafından gelen maili açıp belirtmiş olduğu linke tıkladığınızda ve istenen confirmation (onay) kodunu mailinizden kopyalayıp yapıştırdığınızda hesabınız aktif olacaktır. Hemen arkasından görüntülenecek olan kullanıcı adını ve şifresini bir yere not edin. Artık ana sayfa üzerinden Login yazısını tıklayarak açılan pencereye not almış olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilmeniz mümkün.

Clickbank Ürünleri Nasıl Seçilir?
Clickbank ile para kazanma sırasında ilk yapmanız gereken satışını gerçekleştirmek istediğiniz ürünleri seçmektir. Ancak sıradan ürünü değil, doğru ürünü seçmeniz son derece önemlidir. Ürünlerin sergilendiği alana ulaşabilmek için sisteme giriş işlemeni gerçekleştirin. Giriş yaptıktan sonra çıkan panelin sağ üst köşesinde yer alan ‘Marketplace’ yazısının üzerine tıklayın. Şimdi sıra kategori belirlenmesine geldi. Ekranın sol tarafında bulunan kategoriler sizlerin satış yapabileceğiniz ürünlerin kategori listesidir. Seçmiş olduğunuz kategoriye tıkladığınızda içerisinde mevcut olan tüm ürünleri görüntüleyebilir ve oradan istediğiniz ürünü seçebilirsiniz. Seçtiğiniz ve karar kıldığınız üründe satış ortağı olmak için ise ‘promote’ yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Clickbank Terimleri
Clickbank ürünlerinden herhangi birine tıkladığınızda bazı terimler ile karşılaşacaksınız. Bu terimlerin ne olduğundan ve ne anlama geldiklerinden bahsedelim.

AVG Sale: O ürünü sattığınız takdirde sizin kazanacağınız komisyon oranıdır.

Stats: Ürün ile ilgili istatistikleri gösterir.

AVG%/Sale: O ürünü sattığınız takdirde satış başına alacağınız komisyonun yüzdesidir.

Inital S/sale: O ürünü sattığınızda, satış başına kazanacağınız komisyon miktarıdır.

Grav (Gravity): O ürünün büyüme oranını gösterir. Büyük orana sahip ürünlerin üzerinde talebin çok olduğunu buradaki orandan anlayabilirsiniz. Bu değeri ortalama olarak 60 belirleyebilirsiniz. 100 gibi yüksek bir değerde olan ürünün talebi çok olsa da rekabeti de yüksektir. Rekabeti severim, ben satışını yapabileceğime inanıyorum derseniz 100 değerindekileri seçebilirsiniz.


Seçtiğim Ürünleri Nasıl ve Nerede Satacağım?
Öncelikle seçmiş olduğunuz ürünün satışına başlamanız için izleme kodu almanız gerekir ki, bu sayede hangi ürün kimin tarafından ve ne şekilde satıldığı bilinsin. Clickbank izleme kodu, üstte hesap adınızın olduğu yerin altında bir izleme kodu vardır ve bunu siz belirleyebilmektesiniz. Bu kodu belirlemişseniz herhangi bir ürünü seçip istediğiniz yerde satmaya başlayabilirsiniz. Pek, nerelerde satış yapabiliriz? Forum siteleri, blog sayfaları ve sosyal medyalar ayrıca elimizde kullanıcı sayısı yüksek bir web sayfası varsa onun üzerinden de satış işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar