Windows 10 Recovery CD Siz Kolay Ve HizLi Format Atma

Windows 10 Recovery CD ye gerek olmadan nasıl yapılır? Windows işletim sistemi için Kolay ve hızlı format atma

Windows 10 Recovery CD Siz Kolay Ve HizLi Format Atma

Windows 10 Recovery Nasıl Yapılır??

Windows işletim sisteminde başımıza gelmesi muhtemel bir durumdur windowsun başlatılamaması durumu.Bu bazen virus kaynaklıdır bazen ise bozuk program ve güncellemeden bile kaynaklanabilir.Peki bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Recovery işleminin güzelliği herhangi bir komut bilmemize gerek yoktur.Bizden herhangi bir cd falan istemez.Bilgisayarımızı temiz bir halde kullanımımıza sunar.

DİKKAT : Recovery işleminden önce diğer kurtarma seçeneklerini denemekte de fayda olabilir.Bilgisayarımızı birkaç aç kapa denemesinden sonra önümüze Gelişmiş seçenekler menüsü gelir.Eğer Gelmezse shift tuşuna basılı tutarak başlat düğmesinden bilgisayarı başlatarak kurtarma seçeneklerine ulaşabiliriz.Aşağıdaki linklerden diğer gelişmiş seçenekleri görmek için tıklayın.


RECOVERY İŞLEMİ

İlk önce bilgisayarımızın markasına göre kısa yol recovery tuşunu öğrenmemiz ve bu tuş yardımıyla işlemi başlatmamız gerekli.


Yukarıda vermiş olduğum linke tıklayarak bilgisayarınızın markasına göre kısa yol tuşlarını öğrenin.Daha sonra bilgisayarınızı tekrardan başlatın ve recovery başlatma tuşuna basın.15 - 20 sn içinde önümüze recovery sayfası gelecektir.( Bu işlem için bilgisayarınızda recovery yüklü olması gerek) Windows 10 orjinal değil de 7 ve ya 8 den ücretsiz yükseltme yaptıysanız 1 defa recovery hakkı veriyor daha sonra recovery bölümü siliniyor dikkat edin!!!

Windows 10 Recovery CD Siz Kolay Ve HizLi Format Atma


Yukarıdaki recovery sayfası önümüze geldi görüldüğü gibi iki seçenek var.

1 - Dosyalarımı Sakla - Bu seçeneği seçersek bilgisayarımızda bulunan dosya , resim , video gibi bize özel ve silinmesini istemediğimiz şeyleri ellemez.Yalnızca işletim sistemi ve yüklü programları siler.Recovery işlemi sonunda kişisel dosyalarımız yine bilgisayar içinde yüklü olarak açılır.

2 - Herşeyi kaldır  - Bu seçeneği seçersek ise bilgisayarımızda yüklü program , resim , müzik vs vs ne varsa herşeyi siler.Temiz bir şekilde bize teslim eder.Bütün programları ve driverleri sıfırdan kurarız.Windows işletim sistemimiz silinmez yani içinde 7 ,8  ve ya 10 ne varsa yine orjinal halinde bilgisayarınızda kalır.Bu seçeneği gerçekten ihtiyacımız varsa yani dosyaları sakla seçeneği kurtarmıyorsa kullanmak zorunda kalabiliriz.


Recovery işlemi sonunda driverleri yeniden yüklemek için sitemizde driver programları mevcuttur.isteğinize göre birini ücretsiz indirip driverlerinizi güncelleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar