Windows 10'da Otomatik Oturum Açma Nasıl Etkinleştirilir?



Merhaba Arkadaşlar ;

Güvenlik açısından, Windows 10, kullanıcının kullanıcı hesabında oturum açabileceği birçok yol sunar. Parola, PIN, biyometrik kimlik doğrulaması ve hatta Windows Hello aracılığıyla kilidini açma için birden fazla yöntem arasından birini seçebilirsiniz. Bu yöntemler oldukça güvenli olmasına rağmen, imzalama / giriş işlemini çok hızlı yapar, ancak Windows Hello tarafından desteklenen web kamerası veya birçok Windows 10’un sahip olamayacağı parmak izi okuyucular gibi özel bir donanıma ihtiyaç duyar. Windows 10 otomatik oturum açma özelliğinin kullanışlı olduğu ve adından da anlaşılacağı gibi, bu aslında oturum açarken otomatik olarak oturum açmanıza ve zaman kazanmanıza olanak tanır.

Windows 10 Otomatik Oturum Açma Özelliği Nedir? 

Windows 10’un Otomatik oturum açma özelliği, çok basit ama çok kullanışlı ve güçlü bir seçenektir. Aslında, kullanıcının oturum açarken uzun şifreler girmeden bilgisayarı kullanmasına izin verir. Böyle bir özellik, özellikle Windows 10 Bilgisayar’nızı kullanan tek kişi olduğunuzda çok zaman kazandırabilir. Ancak, bilgisayarınızı birden fazla kişi kullanıyorsa ise Windows 10 otomatik oturum açmayı etkinleştirmek önerilmez ve önemli verilerinizi tehlikeye atabilir. Tek kullanıcı sizseniz ve çok fazla zaman kazanmak istiyorsanız, Windows 10’da otomatik oturum açma özelliğini etkinleştirmek için aşağıdaki yöntemlerden birini uygulayabilirsiniz:

Windows 10′ da Otomatik Girişi Etkinleştirme 

Denetim masası üzerinden Windows 10 otomatik oturum açmayı etkinleştirme

Denetim Masası, kullanıcının bir Windows 10 bilgisayarındaki tüm ayarları yapılmasını sağlar. Ayrıca, Kullanıcı Hesapları ve ilgili ayarları için bir bölüm içerir. Bu, Windows 10’daki oturum açma ayarlarını değiştirmek için Denetim Masası’nı da kullanabileceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, Windows 10 Otomatik Oturum Açmayı etkinleştirmek istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yolu Denetim Masası üzerindendir. Bu nedenle, aynı işlemi yapmak için Denetim Masası’nı kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları birer birer uygulayabilirsiniz: 

Denetim Masası’na gidip istediğiniz seçeneklere gidebileceğiniz gibi, çok fazla zaman alabilir. Bu nedenle, Windows 10 Otomatik oturum açma özeliğini hızlı bir şekilde etkinleştirmek için Windows Çalıştır’ı kullanacağız. 

İlk olarak, basın Windows Tuşu + R klavyenizdeki ve burada küçük pencere açılacak ve aç bölümüne “netplwiz” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.


windows10-otomatik-oturum-açma


Şimdi, “Bu bilgisayar için kullanıcıları” altındaki listeyi kullanarak, Windows 10 Otomatik Giriş’i etkinleştirmek istediğiniz kullanıcıyı seçin.


windows10-otomatik-oturum-açma

Bundan sonra, Kullanıcıların listenin hemen üstündeki bu seçeneği kullanmak için “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir” işaretini kaldırın.


windows10-otomatik-oturum-açma

Bunu yaptıktan sonra, Tamam’a tıklayın, artık geçerli şifrenizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Parolayı girdikten sonra, kullanıcı hesabınız için Windows 10 Otomatik Oturum Açma etkinleştirilecektir.

Windows 10’da Otomatik oturum açmak için Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni Kullanın

Windows, bilgisayarınızda yapılandırdığınız tüm ayarlar için bir kayıt defteri anahtarına ve ilgili bir değere sahiptir. Bu, kullandığınız hesap şifrelerini ve diğer ilgili ayarları da içerir. Bu nedenle, giriş ayarları için tam kayıt defteri anahtarını biliyorsanız, Windows 10’da Otomatik oturum açma özelliğini açmak için Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanabilirsiniz. 

Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açmak için, önce Windows tuşu + R tuşlarına aynı anda basarak klavyenizdeki Windows Çalıştır’ı açın.

Şimdi, regedit yazın ve Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açacak olan enter tuşuna basın. Bundan sonra, sol taraftaki bölmeyi kullanarak ;


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

windows10-otomatik-oturum-açma
windows10-otomatik-oturum-açma



Burada AutoAdminLogon adlı bir girişi arayın ve üzerine çift ​​tıklayın. 

Son olarak, değerini 0’dan 1’e değiştirin ve kaydetmek için Tamam’ı tıklayın. 

Bundan sonra, Bilgisayar’nızda Windows 10 Auto Login özelliğini etkinleştirecek olan Bilgisayar'ınızı yeniden başlatmanız yeterlidir.
Sistem Ayarlarında Windows 10 Otomatik Oturum Açmak 


Denetim Masası’na sahip olmasının yanı sıra, Windows 10 ayrıca bilgisayarınızdaki ana ayarları değiştirmenize izin veren sistem ayarlarına sahiptir. Denetim masası ile karşılaştırıldığında, daha az seçeneğe sahiptir, ancak daha basit bir UI nedeniyle kullanımı çok kolaydır. Ayrıca oturum açma seçenekleriyle ilgili seçenek ve ayarlara sahiptir, bu da Windows 10 Otomatik Oturum Açma’yı sistem ayarlarından değiştirebileceğiniz anlamına gelir.
Klavyenizdeki Windows Tuşuna basarak Başlat Menüsünü açın. 


Burada, Sistem Ayarlarına erişmek için dişli simgesine tıklayın. 

Şimdi, “Hesaplar” bölümüne gidin. 

windows10-otomatik-oturum-açma

Burada, oturum açma iste seçeneğinin altında, “Hiçbir zaman” seçeneğini seçin ve ayarlarınızı kaydedin.

Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵
signature-fonts

Yorum Gönder

0 Yorumlar