Windows 10 AciLis Parolasini Kaldirma,Aktif Etme,Sifreyi Kirma


Windows u başlattığımızda önümüze gelen açılış parolasını kaldırma-Aktif etme ve Unutulan şifreyi nasıl kıracağımızı görelim


Windows 10 Açılış Parolasını Kaldırma

Bilgisayarı her açtığınızda önünüze gelen açılış parolasını girmekten sıkılmadınız mı?? Her gün bilgisayarla haşır neşir olan insanlar genelde parola yazmaktan sıkılırlar.Herşeyi hızlı olsun isterler.Peki ya tam tersi parola koymak istediniz çünkü bilgisayar içinde gizlemek istediğiniz kişisel bilgileriniz var ve ya parola koydunuz ama unuttunuz ve bilgisayarınız açılmıyor şimdi yandık dediniz ne yapacağız??

Açılış Parolasını Kaldırma Detaylı Anlatım

ilk önce klavyemizden Win + R ( Win tuşu klavyede altta pencere tuşudur.R ile birlikte basarsanız pencere açılır.) tuşlarına birlikte basarak çalıştır penceresini açıyoruz.Açılan çalıştır penceresindeki kutucuğa netplwiz yazıyoruz ve tamam diyoruz.Önümüze kullanıcı hesapları menüsü açılacak.


Şimdi yukarıdaki görseldeki gibi kullanıcı hesapları menüsü önümüze açıldı.Bu sayfada yukarıda sarı renk ile işaretli olan alan - Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir - diye yazan alandaki işareti kaldırıp ardından tamam diyoruz.Önümüze Otomatik oturum aç sayfası gelecek.


Bu parola girme sayfasına oturum açarken girdiğiniz mail adresinin şifresini gireceksiniz.iki boşluğa da aynı şifreyi girdikten sonra tamam diyeceksiniz ve işlem bitmiş olacak.

Parolayı Aktif Etme

Aynı şekilde yukarıdaki kullanıcı hesapları sayfasına gelip üst taraftaki sarı ile işaretlediğim alandaki boş kutucuğu işaretliyoruz.Daha sonra yine parola gir ve tekrar parola kutucuklarını doldurup tamam dediğimiz de parolamız aktif olacaktır.

Unutulan Şifreyi Kırma

Unutulan şifre kırma olayı biraz daha uzundur.Bu işlemi yalnızca anlatmak yetmeyecek görsel olarak ta görmemiz lazım.Bu yüzden bu işlem için anlatılmış bir video bulup sizlerle paylaşıyorum.Videodaki gibi aynen işlemleri yaptığımızda şifrenizi kırabileceksiniz.




Videoyu hazırlayan kişiye emekleri için teşekkür ederiz..



Yorum Gönder

0 Yorumlar