Windows 10 KuruLum Format USB si OLusturma 2019

Windows 10 Kurulumu için ayrıyetten kendimize USB ye iso dosyası oluşturmak artık çok kolay


Windows 10 Kurulum USB si oluşturma

Windows 10 u microsoftun orjinal sitesinden indirmek her zaman mümkün olmayabilir.Bunun için kendimize bir USB belleğe ve ya DVD ye kurulum iso dosyası oluşturmak gerekir.
Yakın bir zamana kadar bu işler biraz daha karışıktı.Rufus denen bir programı indirip bazı ayarlamaları yapıp ince işlerle uğraşmamız isteniyordu.Ama artık bu işlerle uğraşmamız gerekmiyor.Peki ne yapmalıyız??


Bu işlem başlamadan önce birkaç bilgiyi öğrenmemiz gerekiyor.

1 - Windows sürümü ve Sistem türü

Başlat  >>>  Denetim Masası  >>>  Sistem yolunu izleyerek bilgisayarın temel özellikleri sayfasını açıyoruz.Benim bilgisayar Windows 10 single Language ve 64 bit işletim sistemine sahip.Sizde buraya bakarak özelliklerini öğreniyorsunuz.


2 - USB belleğinizde en az 8 GB hafızalı boş bir belleğe ihtiyacımız var.Bellek tamamen boş olmalı başka herhangi bir şey içinde olmaması gerekiyor eğer varsa içindeki herşey silinir.


İŞLEME BAŞLAYALIM

1.İŞLEM: ilk önce MediaCreationTool1809 isimli microsoftun orjinal programını indiriyoruz.İNDİRMEK İÇİN TIKLA. Sonra programı açıyoruz.Karşımıza iki seçenek çıkıyor ve biz ikinci seçenek olan başka bir bilgisayar için yükleme noktası diye devam eden ikinci seçeneği seçiyoruz.


2. İŞLEM : ikinci seçeneği seçtik ve alttan ileri dedik.Karşımıza diğer sayfa çıkıyor.


3. İŞLEM : bu sayfada işleme başlamadan önce bilinecekler diye belirttiğimiz bilgileri kullanıyoruz.Dil seçimini ,Bilgisayarın sürümünü ve 32 ve ya 64 bit hangisi ise bilgileri işaretleyip alttan ileri diyoruz.Daha sonra USB  ye yükleme seçeneğini seçip USB belleği yerleştiriyoruz ve yükleme işleminin tamamlanmasını bekliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar