Mazotun içindeki su, filtreden geçerken ayrışır ve filtrenin alt kısmında haznede birikir. Mevcut suyu boşaltmak için bir su boşaltma musluğu vardır, belirli aralıklarla musluk açılarak su boşaltılmalıdır. Bazı mazot filtrelerinde su seviye sensörü vardır, su seviyesi arttığında gösterge panelinde bir ikaz lambası yanar. Mazot filtresi su seviye sensörü, filtrenin alt kısmında biriken suyun seviyesi, belirli bir seviyeyi aştığında, temas uçlarındaki devreyi kapatır ve su seviyesi yüksek sinyalini ECU'ye gönderir. Gösterge panelinde mazot filtresi su ikaz lambası yanar. Bu durumda suyun musluk açılarak boşaltılması gerekir. Bazı filtrelerde suyu boşaltmak için elektronik bir valf bulunur, su biriktiğinde, mevcut su otomatik olarak boşaltılır.
Ticari dizel araçlarda (kamyon – kamyonet - otobüs) mazot depoları çok daha büyük ve mazot akışı çok daha fazla olduğundan, mazot içinde daha fazla su oluşur. Depoları çok büyüktür, depoda yakıt azaldıkça yerine hava dolar, dolan havanın içindeyse nem (su) vardır ve yoğunlaşarak damlacık halinde mazota karışır.
Yakıt sisteminde (mazotun içinde) su bulunması, pompaya ve enjektörlere zarar verir. Bu sebeple mazotun içindeki suyun ayrıştırılması gerekir. Yakıttaki suyu ayrıştırılması için çoğunca filtrenin alt kısmında bir su biriktirme haznesi bulunur. Su, mazottan daha ağır olduğu için filtrenin dibine çöker. Mazot filtresindeki suyun boşaltılması, filtrenin alt kısmındaki tahliye musluğunun açılmasıyla yapılır.
0 Yorumlar