“Ahmet Aydoğmuş Çorum Milletvekili: “Türklüğümün bu güne kadar hiç faydasını görmedim”!,
“AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk!”. AKP’nin İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu (Yeniçağ: AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk!)
“Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da etnik kimliğini saklayarak siyaset yapabilir mi?”
“Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş birisi 20 yıldır politikada ve bu insanın etnik kökenini bilmiyoruz”.
“Türklerin zaten Anadolu’dan sürme projesini AKP eliyle gerçekleştiriyorlar”.
Birkaç gün önce internette dolanırken, Erol Mütercim’le Gökçe Fırat’ın(1)söyleşisini içeren konuşma bandına rastlayınca ilk kez gördüm, bir göz atınca inanın söylenenler karşısında çok şaşırdım. Programın başında Gökçe Fırat’ın yazdığı “
Belgelerle AKP-PKK İttifakı” adlı kitabı tanıtılıyor, söyleşinin konusunu da bu kitapta yazılı kaynaklar içeriyordu. Hemen konuşmaları görüntülü banttan çözerek siz okuyucularıma sunmak istedim. 6 Ocak 2015 de Kanal Sokak’ta Akıl Oyunu yayınlanan bu program bandını ilk kez gördüğümde ve de söylenenlerin yenilir yutulur cinstn olmadığını görünce heyecanlandım sizinle paylaşmak istedim.
Gerçekten Gökçe Fırat’ın anlattığı “AKP kurucularının Türk olmadığı” sizce doğru mudur? Bana pek de inandırıcı gelmedi, çünkü aşağıda adları yazılı 74 kişinin Türk olmadığını söylemek bana çok garip geldi. Kendi kendime, şimdilerde nerede ise gık diyene dava açan RTE GF hakkında bir şey dememiş mi? O programa AKP kurucuları itiraz etmiş miydi. Bu konuşma metnini bir siz okuyun.
Ben de internetten AKP Kurucular Kurulu isimlerini bularak aşağıya ekledim.
EM: ….Ayırım AKP den önce mi, sonra mı PKK’ya alakalılar, toksa AKP iktidara geldikten sonra mı PKK ilişkisi oldu.
GF: AKP Doğu’da Kürdistan’ın kurulması için Amerika tarafından resmen oluşturulmuş bir partidir. Bu misyon 2013 yılına geldiğinde çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.
“ Şuna bakıyoruz AKP iktidara geldiğinde Kürdistan kuruldu bir, ikinci Kürdistan nerede kuruldu Suriye 2, bu iktidar bir devam ederse, bir yıl daha devam ederse 3. Kürdistan’ Türkiye’de kuracaklar. AKP bunun için kuruldu, AKP dediğimiz partinin kurucusuna liderine Tayyip Erdoğan’a baktığımızda 2002 öncesi hareketi var. (Elinde tuttuğu kitabı göstererek) Biz bu kitaba başlarken şunu biliyorduk, Erdoğan’ın hayat hikâyesi ile Türkiye’ye biçilen Kürdistan projesi Amerikan projesi ile doğrudan Amerika ile bir bağlantı var.
Tayip Erdoğan Refah Partisi altında Erbakan’a isyan ederken 1991 de Kürt raporunun altına imzasını attı. Yıl daha 1991 PKK nın çok güçsüz olduğu dönemler. Türkiye’de değil bir Kürdistan, Kürtlerin dahi varlığı daha tartışma konusu, Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul il başkanı olarak partisine isyan ediyor, diyor ki,“Biz artık o bölgeye Kürdistan diyelim, bu insanlar Kürt’tür, devlet terörünü kınayalım PKK lılara da artık terörist demeyelim. O bölgelerde kendi dilleriyle propaganda yapsınlar. Bunu diyen adam şimdi dikkatinizi çekiyorum, Mardin il başkanı değil, Diyarbakır il başkanı değil, İstanbul il başkanı. Ne laka diye sormak lazım. 1991 yani Amerika Erdoğan’ı niçin tercih etti? O rapordaki imzadan bulabiliriz, ama o raporu hazırlayanı 1991 öncesine gidiyoruz. Erbakan’a ilk isyan edişi olmadığını görüyoruz. Hatırlarsanız 1980 öncesinde darbe öncesinde Erbakan’a bir isyan hareketi daha var, Abdulkadir Aksu ve Korkut Özal’ın bir bakıyorsunuz yine aynı Kürtçü ekip, yine bir bakıyorsunuz Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı R.Tayyip Erdoğan aynı Kürtçe kliple isyan ediyorlar. Yani 80 öncesine kadar izleyebileceğimiz bir Kürtçü yapılanma, yani beyinde bir yapılanma var, o beyinde 2002 den itibaren uygulamaya koyuldu.
Erol Mütercimler(EM) kitabı eline alarak Gökçe Fırat’a soruyor: “Dinleyiciler için söylüyorum orada 21-22-23. sayfada da bir alıntı var. “Tayyip’in baş düşmanı” diye bir ara başlık açmışsınız. Şurada skandal sözler, alıntılarınız var sizin. Bu Ahmet Aydoğmuş Çorum Milletvekili, “Türklüğümün bu güne kadar hiç faydasını görmedim”, onu almışsınız. Bir de AKP Ak Parti İstanbul İl Başkanından skandal sözler” diyorsunuz. “AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk”. Peki, bunlar ne anlam ifade ediyor, yani bunların altında ne gördünüz, ya da aynanın arkasında ne görüyorsunuz?
Gökçe Fırat (GF): “Aslında gördüğüm şey şu, Tayip Erdoğan’ın gençlik dönemine gidiyoruz, hatta çocukluk dönemine gitmemiz lazım. Sonuçta Türkiye’nin başına bu projeyi getiren adamın kim olduğunu ben merak ediyorum. İsteyen buna ırkçılık diyebilir, isteyen başka bir şey diyebilir ama bu adam Türk mü değil mi? Tayip Erdoğan’ın etnik kimliği beşli değil.
Bu arada Erol Mütercimler araya girerek şöyle dedi:
EM: “Ama bu sizin için önemli bir şey mi, TC etnik kimlik üzerine kurulmadı.
Gökçe Fırat: “Evet son derece önemli, peki niye şunu diyoruz, herkes istediği gibi, ben kürdüm desin” diyoruz. Zaten Kürtler bunun için mücadele ediyoruz. Biz de diyoruz ki isteyen desin ben Kürt’üm diye, ben kusura bakma kardeşim sen Kürtsün diyeyim, o da bana sen Türksün” desin. Bunların artık bilinmesi lazım, ne dedi Tayyip, artık bu gizli saklı şeyler kalkacak. O zaman Tayyip Erdoğan’ın üzerindeki gizi kaldırmamız lazım. Tayip Erdoğan o ünlü ceza aldığı Siirt konuşması var: “halkı ırk, dil, din gözeterek birbirine kışkırtmaktan” ceza aldı.
O da diyor ki, babasına sormuş, “baba biz neyiz, Laz’mıyız, Türk’müyüz? Babasının cevabı şu, “vallahi evladım ben de bilmiyorum, ben de babama sormuştum, o da bilmiyordu. Siz böyle bir aile olabilir mi Türkiye’de.
EM: Olabilir niye olmasın. Kafkasya Göçmenidir orası çok hercümerç bir toprak. O nedenle olabilir.
GF: “Valla bir Türk veya bir Kürt veya bir Ermeni her ne olursa olsun. Türk Türk olduğunu, Bir Ermeni olduğunu bilir, bir Kürk olduğunu bilir. Saklamalarından, etnik kökende bir şaibe var, ne olduğu belli değil.
EM: Peki bu çok mu önemli.
GF: Çok önemli, TC ni yönetecek insanın ne olduğu çok önemli. Yani siz şöyle düşünsenize Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da etnik kimliğini saklayarak siyaset yapabilir mi? Ben bu devleti yöneteceğim” diyebilir mi? Türkiye’de etnik siyaset güdülüyor zaten hiç sıkıntı yok, ırkçılık yapmadığın sürece, ayırımcılık yapmadığın sürece. Turgut Özal “ben Kürt’üm” dedi, kimse bir şey dedi mi? Yaptığı icraata dedik. Vay sen Kürtsün” diye kimse bir şey demedi ona. Turgut Özal’ın biz Kürt’üz lafı hiç gündemde getirilmedi ama “Kürt Federasyonu tartışılabilir”dediği zaman siyasi bir tartışma olarak gündeme getirildi. Ama Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş birisi 20 yıldır politikada ve bu insanın etnik kökenini bilmiyoruz.
Ama şunu görüyoruz o ve arkadaşlarından tık yok. Yani 10 yıllık bir AKP iktidarı var, yani 10 yıl öncesinden bu güne baktığımız zaman, şimdi ben bakıyorum bu partinin kurucularına, isimler şöyle: Abdullah Gül Türk değil, Bülent Arınç Türk değil, Abdulatif Şener Türk değil, Abdulkadir Aksu Türk değil, Hüseyin Çelik Türk değil, Dengir Mir Fırat değil, Cuneyt Zapsu değil, Binali Yıldırım Türk değil, Beşir Atalay Türk değil, Hakan Fidan değil, Yalçın Akdoğan değil yav bunlar on yıldır Türkiye’yi yöneten isimler. Bir tane içlerinde Türk yok, göstermelik bile olsa olmaz mı?
EM: Peki şart mı, burası da bir imparatorluktu, her millet her ırk vardı.
GF: Burası Türkiye, burası Anadolu, artık son yerleşim yeri. Türkler buradan atılmak isteniyor. Kusura bakmasın kimse ama bir tane bile Türk yoksa yönetimde ben de şunu söylerim, Türklerin zaten Anadolu’dan sürme projesini AKP eliyle gerçekleştiriyorlar, bu kadar net.
EM: Peki bu söyledikleriniz, tavrınız size faşist denmesine yol açmaz mı? Bundan rahatsız olmaz mısınız?
GF: Vallahi faşist denecek insan eğer bana bu yüzden Türklüğümü savunduğum için faşist diyecekse desin.
EM: Gocunmam diyorsun.
GF: Gocunmam ki ben Türk’üm
EM: Peki efendim teşekkür ederim.
Not: Bu konuşmaların bant kaydı vardır.
Cevat Kulaksız
Cevat Kulaksız
SONNOTLAR
Ak Parti'nin 74 Kişilik Kurucular Kurulu Listesi
Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında yer aldığı, 13'ünün kadın olduğu toplam 74 üyeden oluşan Kurucular Kurulunda şu isimler yer aldı. Kurucular listesinde Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın da olması dikkatimi çekti.
''Ahmet Aktaş, Alaeddin Büyükkaya, Ali Babacan, Ali İhsan Arslan, Ali Aydın Dumanoğlu, Ali Yüksel Kavuşdu, Ayşe Böhürler, Ayşenur Kurtoğlu, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Bülent Gedikli, Cemal Kamacı, Erdal Öner, Erol Oral, Fatih Recep Saraçoğlu, Fatma Ünsal, Güldal Akşit, Gürsoy Erol, Habibe Güler, Halil Caner Doğaneli, Halil Ürün, Halil İpek, Hasan Cüneyt Zapsu, Hasan Murat Mercan, Hayati Yazıcı, Hüseyin Tuğcu, Mete Doğruer, İbrahim Çağlar, İbrahim Özal, İdris Şahin, İlhan Albayrak, İsmail Safi, İsmail Tatlıoğlu, İsmet Uçman, Lokman Ayva, Mehmet Ali Bulut, Mehmet Deniz Olgun, Mehmet Gazioğlu, Hilmi Güler, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Özdilek, Mehmet Tekelioğlu, Mehmet Yaşar Öztürk, Belma Satır, Muammer Kakı, Mevlüt Çavuşoğlu, Muharrem Karslı, Muharrem Tozçöken, Murat Yalçıntaş, Mustafa Öztürk, Mustafa Ünal, Nazif Gürdoğan, Nazım Ekrem, Nimet Çubuklu, Nur Doğan Topaloğlu, Nuray Oral, Nurettin Canikli, Osman Nuri Filiz, Raşit Küçük, Reha Dönemeç, Remziye Öztoprak, Sami Güçlü, Sema Karabıyık, Sema Ramazanoğlu, Serap Yahşi Yaşar, Süleyman Gündüz, Şaban Dişli, Tamer Özyiğitoğlu, Tayyar Altıkulaç, Yasemin Şimşek, Yaşar Yakış, Yusuf Özertürk, Ziyaettin Yağcı, Recep Tayyip Erdoğan.''
http://www.medyafaresi.com/haber/ak-parti-ne-zaman-kuruldu-ak-parti-kuruculari-kimlerdir/770935
(1) Gökçe Fırat Çulhaoğlu kimdir?
FETÖ’nün medya soruşturmasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı. FETÖ'nün medya yapılanması yönelik soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı.
Gökçe Fırat Çulhaoğlu Kimdir?
Memur bir ailenin mensubu olan Gökçe Fırat, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunudur. Daha sonra Kalkınma Ekonomisi bölümünde yüksek lisans yapmış fakat tez aşamasını tamamlayamamıştır. 2000 yılında İleri dergisini yayımladı, 2002’de kurulan Türksolu gazetesini çıkarmaya başladı ve başyazarlığını üstlendi. Bugüne kadar yayımlanmış 22 kitabı bulunmaktadır.
Siyasi Yaşamı
İşçi Partisi Dönemi
Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun siyasi yaşamı 1990’lı yıllarda İşçi Partisi içinde başladı. 1994 ve 2000 yılları arasında İşçi Partisi üyesi olan ve kendisini ‘bilimsel sosyalist’ olarak tanımlayan Çulhaoğlu, bu partide Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı ve İşçi Partisi Merkez Komite üyesi olarak sorumluluk üstlenmişti. Çulhaoğlu, 1990’ların sonunda İşçi Partisi’ni “sağa kayıyor” diye eleştirenler arasında yer alıyordu ve 18 Ocak 2000’de partiden istifa etti. İşçi Partisi, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve çevresindeki ekibin 2000 yılında partiden ihraç edildiğini söylemektedir. Çulhaoğlu ise Doğu Perinçek’in iftiraları karşısında kendi isteğiyle İşçi Partisi’nden istifa ettiğini açıklamıştır.
CHP Dönemi
2000 yılının Ocak ayında İP ile ilişkisinin kesilmesinin ardından Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu (ADKF) adıyla faaliyet gösteren çevre, CHP’ye katıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal törenle CHP’ye katılan grup adına Gökçe Fırat’a rozet taktı. Kemal Derviş’in 23 Ağustos 2002’de CHP’ye katılması üzerine bu durumu protesto ederek CHP’den istifa etti.
Ulusal Parti Dönemi
16 Mart 2010’da Ulusal Parti’nin kurucuları arasında yer aldı ve bu partinin genel başkanlığını üstlendi. Ulusal Parti 2011 Türkiye genel seçimlerine katılmadı; İstanbul 3. Bölge’den Cafer Özsoy, İzmir 1. Bölge’den Tuncer Sümer, Balıkesir’den Serap Yeşiltuna ve Mersin’den Hasan Pektekin’in bağımsız adaylıklarını destekledi. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde her bölgede CHP ya da MHP’den güçlü olanına oy verilmesi çağrısında bulundu. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekledi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde barajı geçecek muhalefet partilerine oy verilmesi gerektiğini savundu, kendi bölgesinde ise bağımsız aday Osman Pamukoğlu’na oy vereceğini duyurdu.
https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/gokce-firat-culhaoglu-kimdir-1375692/
0 Yorumlar