Google Önemli Güncellemelerin Yer Aldığı Chrome 70'i Yayınladı



Merhaba Arkadaşlar ;

google-chrome-güncelleme-v70

Google, popüler internet tarayıcısı Chrome’un 70 sürümünü indirmeye açtı. Yeni sürümde önemli yenilikler göze çarpıyor.

İnternet tarayıcılarının son dönemde birbirleri ile olan çekişmelerinde büyük artış yaşanıyor. Kullanıcı kitlesini domine etmek isteyen pek çok geliştirici, tarayıcılarına sürekli yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Son olarak Google, popüler tarayıcısı Chrome için yeni bir güncelleme yayınladı.

Google, Chrome'un en yeni versiyonunu Mac, Windows ve Linux için yayınladı. Chrome 69 ile sinyalleri verilen ve Chrome'da yer imlerinizi, parolalarınızi gibi kişisel verilerinizi saklanması için 'login' işlemini basitleştiren sistem de böylece tarayıcıya eklendi. Ayrıca artık LastPass gibi eklentiler kullanmadan web tabanlı bir şifre saklama sistemine kavuşuyoruz.

Chrome'un bu yeni özelliği varsayılan olarak açık durumda gelecek. Böylece Gmail veya YouTube gibi Google tabanlı bir siteye girdiğinizde kişisel verileriniz anında senkronize olacak. Böylece hem zamandan hem de efordan tasarruf etmiş olacaksınız.

Google kullanıcılarının kişisel verilerinin saklanması için yapılan giriş işlemini de basitleştirdi. Dolayısı ile kullanıcılar artık web tabanlı bir şifre saklama sistemine sahip olacaklar. Halihazırda aktif halde gelecek özellik sayesinde Google tabanlı bir siteye giriş yapıldığında kişisel veriler otomatik olarak senkronize olmuş olacak.

Chrome'a yeni gelen bir başka özellik de eklentilerin siteye göre ayarlanabilmesi. Bu sayede örneğin Ad-Block kullanıyorsanız, bir takım sitelerde otomatik olarak eklentinin kapanmasını sağlayabileceksiniz.Chrome'un sürümünü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.


Dosyayı İndir


Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Yorum Gönder

0 Yorumlar