Flow Seperation Suya İndi


I. Dünya Savaşı sırasında “U-Botları” olarak bilinen tehlikeli Alman denizaltıları görücüye çıktığında, onlardan korunma amacıyla faaliyete geçen bir denizci değil, sanatçıydı. “Dazzle Kamuflajı” adı verilen bu taktik, teknenin formunu, yönünü ve hatta hızını gizlemek için karmaşık şekiller ve cesur renklerle deniz taşıtını boyama şeklindeydi...

Gelelim günümüze; sanatçı Tauba Auerbach, “Dazzle Kamuflajı”nı bir sanat eseri olarak yeniden yorumladı. Bugün Auerbach'ın, John J. Harvey'deki tarihi NYC fireboat'unun yüzeyini dönüştürdüğü bir çalışmayla eser gösterime sunuldu. “Flow Seperation” adı verilen bu çalışma Haziran ayı boyunca devam edecek olan Kickstarter kampanyasının da ek desteğiyle, New York'un Kamu Sanat Fonu ve U.K. Merkezli sanat himayesi organizasyonu tarafından destek alıyor. Bot, 1 Temmuz'dan itibaren tüm yaz boyunca ücretsiz yolculuklar da sunacak. Yerel halk ve turistlere samimi ve artistik bir deneyim yaşatacak.

Harvey'in hikayesi de oldukça ilginç. 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından, tekne ekibi 80 saat su pompalamıştı. Bu hikayeye sahip olan botun görüntüsünü dramatik bir şekilde değiştirmenin doğru olmayacağını düşünen sanatçı, John J. Harvey'in kimliğini görmezden gelmeyerek çalıştığını ifade etti.


Hafıza, ihtişam ve heyecan arasında benzersiz bir denge yaratan çalışmanın New Yorklu'lar için yaz aylarının en önemli sembollerinden biri olacağı düşünülüyor. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar