FDA Güneşle Kararan Kontakt Lensleri Onayladı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi,FDA güneş gözlüğü gibi kararan ilk kontakt lensleri onayladı. 



Özel bir madde ilavesi ile parlak ışık geldiğinde lensler otomatik olarak koyulaşıyor, normal ışık veya karanlıkta yeniden şeffaflaşıyor. Yani aynı kolormatik olarak bilinen gözlükler gibi ama teknoloji çok daha küçük bir yüzey üzerinde kullanılarak oldukça minyatürleşmiş. 
Aslında bu buluşun neden çok daha önce yapılmadığını düşünmeden edemiyorum. 
“Bu kontakt lens, kendiliğinden kararan gözlük teknolojisiyle aynı teknolojiyi taşıyan ilk lens, “ diyor FDA Cihaz ve Radyolojik Sağlık Merkezi’nden Malvina Eydelman. Johnson & Johnson Vision Care Inc.’s Acuvue Oasys Contact Lenses with Transitions Light Intelligent Technology adı verilen bu yumuşak kontakt lensler miyop ve hipermetrop görme bozukluğu olanlar tarafından 14 güne kadar kullanılabilecekler. 
Ayrıca bir dereceye kadar astigmat ve anormal göz küresi eğriliğinde de kullanılabilecek. 2014 yılında sadece ABD’de 40 milyon kişiden fazlası kontakt lens kullanıyor. 24 kişilik klinik çalışmada gece ve gündüz sürüş performansı ölçüldü. Sürüş performansında ve görüşte bir problem yaşanmadığı belirtildi. Yine de göz yaralanmaları,göz kuruluğu, göz enfeksiyonu vb. hastaların kullanmaması gerektiği belirtiyor. Yeni kontakt lenslerle uyunmaması ve suya maruz bırakılmaması önemle belirtildi. 

  Kaynak

Yorum Gönder

0 Yorumlar