Youtube Para Kazanma Sistemini Yeniledi


Youtube son zamanlarda takip edeceğiniz üzere genel şablon üzerinde yenilikler getirdi. Bunun yanısıra pek çoğumuz para kazanma sisteminde de yenilikler bekliyorduk ve Youtube hissettirdiği para kazanma sistemindeki yeniliği getirdi. Eskiden, Youtube üzerinden onaylı adsense hesabı ile Youtube Kanalımız onaylandıktan sonra özgün içeriğimizden rahatlıkla para kazanabiliyorduk. Artık bu sistemi geliştiren Youtube yeni kanalların yolunu kapatacak bir sistem geliştirdi ki artık bunun kontrolü youtube açısından gerçekten zorlaşmıştı. Çünkü onlarca spam olarak kasılan kanallar ortaya çıkmış ve bu işini ciddiyetle yapan herkesi de rahatsız edecek seviyeye gelmişti. Bu sistem bir nebze olsun Youtube videolarını daha profesyonel mecralara çekecek ve her önüne gelenin bu işi yapamayacağını görmemizi sağlayacak.
Youtube artık bu yeni sistemde şu şekilde şartlar istiyor kullanıcılardan;

Son 12 aydaki izlenme süresi (saat)
2000
İnceleme için 4.000 saat gerekir
Abone sayısı
500
İnceleme için 1.000 abone gerekir


Örnekte gördüğümüz kanal için şartlar henüz sağlanmamış durumda eğer 12 aylık süre içerisinde kanala 2000 saat izleme süresi daha geli ve genel şartlara göre 500 abone daha eklenirse bu şartları sağlayan kullanıcılar para kazanmaya hak kazanmış oluyor ancak bir şart daha var ve en önemli aşama zaten burda başlıyor. Bu şartları tamamlayan kullanıcı artık inceleme aşamasına geçmiş oluyor ve kanal Youtube yayın politikasına uygun değilse para kazanmaya açılamıyor.

Yeni sayılan kanalı olanlar için hiç hoş olmayan bu durum yine de gerekli bir aşamaydı. Çünkü artık haksız yayın politikasıyla bu sürece dahil olmadan para kazanan birçok kanal vardı. Youtube bu haksız kazanca önlem olması açısından böyle bir sistem getirerek doğru olanı yaptı düşüncesindeyiz. Youtube Para Kazanma ile ilgili soru ve sorunlarınızı yorum aracılığı ile sorabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda Youtube ile ilgili makaleler devam edecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar