7 SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) İpucu

Esasında özellikle Bloggerlar için 7 Arama Motoru Optimizasyonu diyebiliriz. Zaten bildiğiniz gibi, SEO, arama motoru optimizasyonu için kısaltmadır. En basit anlamıyla, Google.com, Yandex.com, Yahoo.com ve Bing.com gibi arama motorlarının ve diğer arama motorlarının, sayfalarını kullanıcıların arama sonuçlarında sunma biçimidir.


Harika, peki bunu nasıl yapıyorlar?

Bunu, örümcek adı verilen sofistike yazılım araçları yoluyla yaparlar. İnternetin tamamını boş alan olarak, web siteleri olarak düşünün. Şimdi o odaya bir örümceğin girdiğini düşünelim. Bu örümceğin alacağı her küçük adım bir web sitesini taramaktır. Arama motorları, bu sistemi, web sitesinin önce kaynaklarını toplama, inceleme ve en son ranking dediğimiz sıralama mantığı ile yürütürler. Bu sıralama önemlidir. Google tarafından daha üst sıralarda yer alan bir web sitesi, her zaman daha düşük sıralamalı bir sorguya kıyasla, ilgili sorgu için Google'ın arama sonuçlarının ilk sayfasında yer alacaktır.

Bu yüzden, daha üst sırada yer almak için bizim SEO'ya ihtiyacımız var. Basitçe, arama motorlarının sitenizi bulması ve alanınızdaki diğer sitelerden daha yüksek sıralaması için optimize etmeniz gerekir. Bunun 7 basit ipucuyla nasıl olduğunu görelim.

Blogunuzu Optimize Edeceğiniz SEO Yolları

Kaliteli bir SEO için 7 basit ipucumuza başlamadan önce, bu ipuçlarında iki temel alana geniş şekilde ayırmanız önemlidir:

Sayfa İçi Optimizasyon

HTML kodunuz, metninizin yanı sıra grafik içeriği de dahil olmak üzere gerçek web içeriğinizin optimizasyonunu ifade eder.

Sayfa dışı optimizasyon

Sayfa dışı optimizasyon, geri bağlantıları (diğer web sitelerinden, uygulamalardan ve ağlardan gelen siteye işaret eden bağlantılar) gibi şeyleri ele alır.
Şimdi başlayalım;

1. SEO Dostu Yazı Başlıkları Oluşturun

Yayın başlıkları SEO için önemlidir. Ne zaman blogunuzda bir şeyler yazarsanız, mesajın başlığına tam olarak dikkat ettiğinizden emin olun. Başlıklarınızda basit, ilgi çekici, açıklayıcı ve saf olun, böylece insanlar bununla ilgili ne olduğunu ve ne olacağını bilebilir. Blogger optimizasyonunda daha iyi bir yaklaşım için, bir başlık verirken araştırmacı şapkanızı giymek ve nasıl bir içerik arıyorsanız, Google'da o başlığı nasıl bulacağınızı düşünmektir.


Ayrıca, başlığınıza anahtar kelimeler eklemeyi ve bunu 70 karakterin altında tutmayı unutmayın.

2. İçeriğinizin kalitesini artırın

'İçerik' kelimesinin SEO için önemli olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün! İçeriğiniz sitenizin en önemli parçasıdır. Yazarken başka yerlerden kopyala yapıştır yapmayın, yalnızca anahtar kelimelerle doldurmayın, resimleri ve multimedya dosyalarıyla yazıyı boğmayın ve 300 kelimeden aşağı karakterde yazmayın. Bunların hepsi sıralamanızı oldukça kötü etkiliyor. Bu nedenle, yazınızı bunlarla doldurmak yerine içeriğinizde orijinal anahtar kelimeler kullanın, yeterince resim kullanın ve bunları görüntü arama sonuçlarında görünmesi için doğru bir şekilde adlandırdığınızdan emin olun. , yani "img009.jpg" ismindeki bir resim asla resim arama sonuçlarında görünmez, ancak "başarı_için_ipuçları.jpg" görünebilir. En iyisi, metin içeriğini kullanmak ve bunları <h2> </h2> gibi HTML etiketlerine uygun şekilde almak olacaktır (arama motorları bu şekilde içeriği sever). 


Ayrıca, blog yazınızın uzunluğunun 300-500 kelimeyle sınırlı olduğundan emin olun - bunun üzerine çıkmak elbette iyidir ancak daha azı iyi sayılmaz.

3. Anahtar, "Anahtar Kelimelerde!"

Anahtar kelimeler, başkalarının içeriğinizi aramak için kullanabileceği terimlerdir. Anahtar kelimeler SEO için önemli olsa da, sitenizi anahtar kelimelerle doldurmayın. Bu, içeriğinizin bundan böyle örümceklere karşı bir spam gibi görünmesini sağlayacaktır. İdeal olan, bir kere başlığınızı seçtiğinizde (ve yukarıda anahtar kelime SEO'yu eklediğim şekliyle eklediğinizde) sayfanın URL'sinde, başlangıç ​​ve bitiş paragraflarınızda, gerektiğinde makalenin gövde kısmında kullanın. Garip geliyor demi. Buna ek olarak, sitedeki ve dışındaki ilgili kaynaklara bağlantı verebilirsiniz.

4. Meta etiketler önemlidir, ancak 'o kadarda' değil

21. yüzyılın başlarında yaşıyor olsaydık, meta etiketleri siteniz için tüm SEO'ları tamamlamış olabilirdi. Ama ne yazıkki değiliz. Google ve diğer arama motorları, site bilgilerini bulmak için uzun meta etiketler kullanarak ayrıldı. Dolayısıyla, birisi meta etiketlemenin siteniz için tek ihtiyacınız olanı söylerse bunun SEO olmadığını söyleyebilirsiniz. Yine de, meta verilerinizde anahtar kelimelerinizi kullanmanız önemlidir. Bazı blog sistemlerinde temalar bunu sizin için zaten yapıyor, yapmazlarsa (sayfa kaynağını kullanarak veya tarayıcıdaki görünüm kaynak kodunu kullanarak kontrol edebilirsiniz) korkmayın. Bunu oluşturabileceğiniz yüzlerce kaynak bulacaksınız internette. Wordpress gibi şablonlar kullanan blog sahipleri All in One SEO Pack ve Scribe gibi 3. parti eklentilerini kullanabilirsiniz.

5. Sosyalleşin!

Başkalarının siteniz hakkında konuşmalarını sağlayın ve içeriğinizi sosyal medya sitelerinde veya bloglarında paylaşın. Sıralaması iyi düzeyde olan sitelerin sitenize bağlanması daha da faydalı olur. Bu, örümceklerin yani Googlebot ların, bugünlerde herkesin konuştuğu önemli biri olduğunuzu düşünmenizi sağlar ve böylece derecelendirmelerinizi önemli ölçüde arttırır. Diğer siteler hakkında yorum yapın, bloggerlarla arkadaş olun ve yorum yapın. Bu tarz küçük şeyler, sitenizin geliştirilmiş SEO sonuçları için oldukça önemlidir.

6. Anahtar Kelimeli Bağlantı Unsuru

Köprüler veya Bağlantılar SEO açısından önemlidir. Bunları aşağıdakiler için kullanabilirsiniz: Anahtar kelimeli bağlantı unsurunu kullanarak diğer sitelere, ağlara ve yayınlara veya daha önceki kendi yayınlarınıza (hatta gelecek veya önceki olarak da bilinir) bağlayın. Anahtar kelimeli bağlantı elemanı ya da daha da iyisi, içeriğini kendi sitelerinde veya sosyal medya ağlarında paylaşarak başkalarının sizinle bağlantı kurmalarını sağlayın.
Bahsettiğim gibi, bağlantı kurmak için olağanüstü bir strateji ziyaretçi gönderimidir.

7. Orjinal ve Uzun Bir İçerik Oluşturun

Her gün yeni içerikli siteler veya haftada iki üç kez içerik yayınlayan siteler iki haftada bir içerik yayınlayan sitelere göre hala daha iyi derecelendirmelere sahipler. Gelen içerik frekansı daha iyi olursa örümcek yani Googlebot sitenize düzenli olarak gelip daha iyi derecelendirmeler ve geliştirilmiş SEO sonuçları elde eder. Sitelerinizin derecelendirmesi ellerinizde, Google'da, Yandex'te veya Yahoo'da değil. SEO sadece düzgün, tertipli ve sofistike bir şeyler yapmakla ilgilidir. Kaliteli bir SEO için sitenizi bu 7 adımda oluşturmaya çalışın ve başka hiçbiryerde bulunmamanız halinde Google'da yükselişinize kendiniz şahit olursunuz.
Unutmayın, temiz kodlama, orijinal içerik ve sosyalleşmek ... SEO'nun tümü budur!

Yorum Gönder

0 Yorumlar