Blogger blog sitelerinin yayınları, yorumları ve paylaşımları ile ilgili yapılması gereken ayarlar hakkında bilgiler paylaşacağım. Blog yönetim paneli ile ilgili ne kadar bilgiye sahip olursanız, blogunuzu yönetmeye de o kadar hakim olursunuz.
Yayınlar, yorumlar ve paylaşım ayarları ile yapılabilecek düzenlemeler;
- Blog kayıtları
- Kayıt şablonu
- Resimleri Lightbox ile gösterme
- Blog yorumlarını yönetme
Blog Yayın, Yorum ve Paylaşım Ayarlarını Yapılandırma
Blog yayın, yorum ve paylaşım ayarlarını yeniden yapılandırmak için, blog yönetim panelinin sol tarafında bulunan menüden Ayarlar > Yayınlar, yorumlar ve paylaşım sekmesine tıklayın. Aşağıdaki bilgilerden faydalanarak yapılandırma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
1- Blog kayıtları: Blog sitesi ana sayfasında gösterilen yayın sayısını belirleme.
2- Kayıt şablonu: Yayın düzenleyici içerisini otomatik olarak düzenlenmesidir. Yani, yeni yayın oluşturmak için yayın editör sayfasını açtığınızda, daha önceden hazırlamış olan şablonun gösterilmesini sağlar, fakat bu özellik pek kullanılmamaktadır.
3- Resimleri Lightbox ile gösterme: Yayınlarınız içerisinde birden fazla resim bulunuyorsa, resim üzerine tıklandığında resim büyür ve diğer resimler de alt bölümde küçük resimler halinde sıralanır.
4- Blog yorumlarını yönetme: Yorum ayarlarının yeniden yapılandırılması blog sitelerinin güvenliği için çok önemli. Blog yayınlarına kimlerin yorum yapabileceğini ve ziyaretçilerin nasıl yorum bırakabileceğini ayarlayabilirsiniz. Yorum ayarlarını yapılandırma önerileri;
Yorum konumu ne olarak belirlenmeli? Yayına yapılmış yorumları cevaplamak veya yanıt vermek için, yorum konumunu "Yerleşik" olarak belirleyin.
Kimlerin yorum yapabileceği bölümünde, OpenID ve diğer hesapları kullanarak yorum yapmayı etkinleştirmek için Kayıtlı Kullanıcı'yı seçin.
OpenID, yeni şifreler oluşturmanıza gerek kalmadan mevcut bir hesabı kullanarak birden çok web sitesinde oturum açmanızı sağlar.
Yorum denetleme bölümünde, yorumların denetlenip denetlenmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Bu ayarlar blog güvenliğiniz için çok önemli. Yayınlarınıza kimliği belirsiz kişiler tarafından alakasız yorumlar yapılması spam algısı oluşturur. Özellikle bağlantı içeren yorumların güvenli olup olmadığından emin olun (sizi takip eden bir blog yöneticisi yayınlarınıza bir bağlantı ekleyerek yorum yapmışsa ve güvenli olduğuna inanıyorsanız yorumu onaylayabilirsiniz). Eğer, yayın ile alakasız ve bağlantı içeren yorumlar varsa, yorumu önce spam olarak işaretleyin sonra silin. Bu nedenle, yorumları yayınlamadan önce her zaman inceleyin. Bunun için yorum denetleme tercihinizi "Her zaman" olarak belirleyin. Denetleme tercihlerinden birini belirlediğinizde, denetleme isteklerinin gönderileceği bir mail adresi de eklemeniz gerekir. Böylece, yorumları yayınlamadan önce blogunuzun yönetim panelinde yorum simgesi ile bir uyarı gösterir ve ayrıca eklemiş olduğunuz mail adresine de bir denetleme isteği gönderilir.5- Blog yorum limiti: Blog yayınlarına yapılan yorumların sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama yok.
6- Kelime doğrulamasını göster: Yorum spam'ının azalmasını sağlamak için kelime doğrulamasını etkinleştirin.
7- Yorum form iletisi: Yapılan yorumları karşılamak için kısa bir mesaj metnidir. Mesela, bir ziyaretçi herhangi bir yayına yorum yaptığında yapmış olduğu yorum için bir teşekkür mesajı ekleyebilirsiniz. Bu ileti sadece yorum yapıldığında görüntülenir, yorumlar gibi yayınlanmaz. Yani yorum karşılama mesajı da diyebiliriz.
8- Google+ yorumları: Goole+ yorumları en çok spam içeren yorumlar barındırmakta. Google+ yorumlarını yayınlarınızda kullanmayın, kullanıyorsanız yorum denetlemeyi mutlaka etkinleştirin.
9- Google+ ile Blogger'ı birbirine bağlama: Blogunuzu tanıtmak ve ziyaretçileriniz ile etkileşim içerisinde olmak için Google+'yı kullanabilirsiniz. Bunun için, Google+ profilinizde yayınlarınızı paylaşacak şekilde ayarlamalısınız. Yayınlarınızı Google+'da paylaşma;
Yayınlarınızı Google+'da otomatik olarak paylaşma: Blogunuzda bir yayın paylaştığınızda, yayınlama işleminden sonra yayın otomatik olarak Google+'da paylaşılır.
Yayınlarınızı yayınladıktan sonra paylaşma istemi: Oluşturduğunuz yayını yayınladıktan sonra Google+ paylaşım kutusu görüntülenir. Yayınlarınızı isteğinize göre Google+'da paylaşıp paylaşmamaya karar verebilirsiniz.
Bknz: Blog Sayfalarına ve Yayınlarına Arama Açıklaması Nasıl ve Neden Eklenir?
Bu yazımızda Blogger ayarları ile ilgili birkaç önemli bilgiyi sizlerle paylaştım. Yayın ile ilgili sorularınız ve görüşleriniz için aşağıdaki yorum formlarını kullanabilirsiniz.
0 Yorumlar