Sosyal Medya Yönetiminizi Kolaylaştırın

Sosyal Medya Yönetimi ilk bakışta kolay gibi görülsede işleri büyütüp portfolyonuzu genişlettikten sonra artık bir takım destekleyici program, uygulama ve araçlara ihtiyaç duyacaksınız. Elbette bu araçları tek bir uygulama ile kısıtlayamayız. Hatta burada vereceğimiz uygulamaları sadece birer örnek teşkil etmesi adına kabul ederseniz, bu işlerle her gün ilgilenen birisi olarak artık kendiniz için veya şirketiniz için en verimli uygulamayı kendiniz keşfedeceksinizdir. 2010 yılında yapılan bir akademik araştırmaya göre sosyal medya ile ilgili bazı çıkarımlar ortaya konulmuştur. Bu çıkarımlar artık sosyal medyanın hayatımıza ne kadar girdiği ve yer ettiğinin delilleri olarak görülebilmektedir. Bu çıkarımları şöyle sıralayabiliriz;
  • Dünyada yaşayan her 3 insandan 2si sosyal medya araçlarını ziyaret etmektedir.
  • Youtube üzerinde her gün izlenen video sayısı 120 milyonu geçmekte ve her dakika 25 saatlik video yüklenmektedir.
  • Ülkemiz Avrupa ülkeleri arasında internette en çok vakit geçiren ülke konumundadır.
  • Facebook kullanımının en fazla olduğu 3. ülke Türkiye'dir.
  • İnternet kullanan kişileri %65i e-mail kullanmakta ancak bu oran sosyal medya araçlarına bakıldığında %68i geçmektedir.
  • 350 milyondan fazla üyesi ile Facebook ve 310 milyondan fazla kullanıcısı ile Youtube ülke olsaydı dünyanın en kalabalık 3.ülkesi olurlardı.
  • Sosyal Medya kullanımı porno endüstrisini ezici bir güçle geride bırakmıştır.
  • Twitter büyüme verileri geçen yıla göre %1.500 büyüme eğilimi olduğunu gösteriyor.
Tüm bu maddeler sosyal medyanın önemi kavramını bize çok net kanıtlıyor diyebiliriz. Bu kadar net verilerle sosyal medyanın kullanımına dair çıkarımlar olduğunu düşünürsek, hayatımızın en önemli noktalarında yer edinen sosyal medya yönetimide elbette zorlaşmakta ve sosyal medya yönetimi işiyle ilgilenen her bireyi kolaylaştırma çalışmasına yönlendirmektedir. Şimdilik vereceğimiz 3 uygulamayı ilerleyen zamanlarda deneyimleyerek kendinizce geliştirebilir ve bizim yine vereceğimiz farklı uygulamalar ile destekleyebilirsiniz.

1. Sosyal Medya Yönetimini Kolaylaştırın: Social Jukebox

Yoğun çalışmanız esnasında her sosyal medya faaliyetinizi an an yetiştiremeyebilirsiniz. Bu faaliyetlerinizi takvimlere bölerek planlama şeklinde yapmanız gerekmektedir. Elbette bunun için pek çok platform var. (*) Sosyal Medya aracımıza sitemiz vasıtasıyla giriş yapıyoruz. Ve gerekli şablonlardan istediğimizi seçiyoruz. Aylık planlardan birini seçebilir ve 14 günlük deneme süreciyle siteyi deneyebilirsiniz. Sosyal Medya Koordinatörlükleri için Business seçim doğru olabilir. Yine de en çok tercih edilen Pro sürüm olduğu için bu sürümle de idare etmeniz mümkün ancak bu seçim hesap seçiminizi daraltacaktır.
(*) Instagram dışında pek çok sosyal medya aracı planlayarak paylaşım yapmanıza izin vermekte ancak instagram da da artık 3.parti programlar ile planlı bir şekilde programlama yaparak istediğiniz tarihte planlama yapmanız mümkün bunu başka bir yazıda anlatabiliriz.

2. İçeriğinizi Şekillendirin: Canva

Sosyal Medya hesaplarınızın takipçisi ve abonesi çok fazla olabilir. Ancak verimli bir takipçi kitlesi için özgün ve çekici bir içerik üretimi gerekir. Herhangi bir blog sitesinin dahi yazarı sosyal medya hesaplarında özgün içerik girmeliler. Bunun sebebi elbette hesabının tanınması ve her geçen gün abone artışı sağlamaktır. Canva içerik üreticisi ile etkili capsler oluşturabilir. Bu capsleri hesaplarınızdaki paylaşımlara ekleyerek içeriğinizi zenginleştirebilirsiniz.

3. Sosyal Medyayı Takip Edin: SocialBlade

Özellikle Youtube kullanıcılarının sürekli takip ettiği özgün takip sitesi Socialblade bizim için oldukça önemli. Sadece youtube değil aynı zamanda twitter, instagram  ve twitch gibi önemli siteleride takip etmenizi sağlar. Sosyal medya hesabınızdaki artış ve düşüş faaliyetlerini bu sistem sayesinde oldukça kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Bunun yanısıra özellikle youtube hesapları için önem arz eden socialblade herhangi bir kullanıcının çalışmalarını ortalama kazançlarını takip edebilir ve planlamalarınızı bu ölçüde sürdürebilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetimi elbette bunlarla kısıtlı değil. Bu araçlar sizlere bir örnek oluşturmak adına verilmiştir. Bunların dışında yüzlerce sosyal medya aracı bulunmakta. Kendi faaliyetlerinize bu örnekler vasıtasıyla yön verebilir ve çalışmalarınızı bu doğrultuda yürütebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar