Düz Dünya Konferansı ABD'de Yapıldı

Dünyanın düz olduğuna dair teorilerin ve iddiaların dile getirildiği Düz Dünya Konferansı ABD'de düzenlendi.


Dünyada halen dünyanın şeklinin düz olduğunu iddia eden, bu konuda teoriler üreten ve bu teorilere inanan yüzlerce,binlerce insan bulunuyor. ABD'de düzenlenen Düz Dünya Konferansına yüzlerce kişi katıldı ve dünyanın düz olduğunu kanıtlamaya çalıştılar. Düz dünya teorisine göre dünya düzdür ve NASA başta olmak üzere dünyadaki bir takım gruplar dünyanın düz olduğunu diğer insanlardan gizlemekte ve insanları aldatmaktadır. Yine iddiaya göre  gezegenimizin şekli aslında düz bir disk biçiminde ve Antarktika kıtası da bu düzlüğün sonunda bir buz bariyeri olarak yer alıyor.


2.Dünya savaşından sonra imzalanan Kutuplar ve Antartika anlaşması yine bu iddialarda yer alıyor. Bu anlaşmada yer alan sivil ve asker hiçbir ülkenin insanlarının kutuplara ve Antartika'ya gitmesinin yasak olması ve ancak özel izne tabi olması maddesi gerçeği gizlemek için konulduğu iddia ediliyor.



Birleşmiş Milletlerin sembolünde yer alan haritanın düz dünyayı temsil eden gerçek harita olduğu da yine iddialar arasında.

Bu konferansta aynı zamanda Ay'a hiç gidilmediği, 11 Eylül saldırılarının yalan olduğu ve NASA'nın diğer yalanları konuları da yer aldı.


Yorum : Dünyanın düz olduğu ve bunu insanlardan gizledikleri iddiası bence paranoyak bir düşüncedir. Dünyada onlarca ülke uzaya araç gönderip çalışmalar yapıyor, uydu gönderiyor. Böyle bir şey olsa gizlenebilir mi? Mümkün değil.  Ayrıca en basitinden Ay,Güneş tutulması, dünyadaki cisimlerin gölgelerinin oluşumu, uçak veya bir geminin dünya etrafında dolaştıktan sonra aynı yere gelmesi dünyanın geoit şeklini kanıtlıyor. M.Ö 300'lü yıllarda Aristoteles dahi dünyanın yuvarlak olduğuna dair birçok kanıt sunmuştur. Fakat günümüzde bile bu tür normal olmayan düşünceler, kanıtlanmış olmasına rağmen yüzlerce,binlerce kişi tarafından kabul görebiliyor.


Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar