Yandex Webmaster Blog Sitesi Ekleme


Pek çok blog sahibi sitesini Google Search Console üzerine ekler. Ancak Yandex sistemini es geçer. Önceki yazımızda Blogger Siteyi Google Search Console Eklemeyi anlatmıştık. Yandex Webmaster'da benzer bir mantıkla çalışsa da blog sitenizi Yandex'e eklemek size artı yönde kazanç sağlayacaktır. Tabi tüm bunlar için öncelikle bir Yandex hesabınızın bulunması gerekiyor. Sırasıyla tüm adımları uygulayalım. Öncelikle Yandex'in sitemizi indexlemesini istediğimiz için Yandex indexleme yaptırıyoruz. Yani sitemizi Yandex'e şu şekilde ekliyoruz.



  • Yandex hesabı açmak için bu linke tıklayın. Hesap oluşturma adımını hızlı geçiyoruz. Kendinize göre bir hesap oluşturun ya da varsa mevcut hesabınızla ilerleyin.
  • Daha sonra Yandex Site Ekleme linkine tıklayarak addurl Reindex sayfasını açın. Resimde gördüğünüz şekilde site adresinizi yazın ve Send butonuna tıklayın

Sitemizi Yandex'e tanıttık artık sitemiz Yandex aramalarında görünebilir durumda. Şimdi Yandex Webmaster'a sitemizi ekleyerek çalışmalarımıza hız kazandıralım. Çünkü ilerleyen zamanlarda Blogger Yandex sitemap ekleme yaparak blog hitimizi artırma çalışması yapacağız.

Yandex Webmaster Blogger Ekleme

  • Yandex Webmaster Aracına blog sitenizi eklemek için Yandex.Webmaster linkine tıklayın. Zaten mevcut olan Yandex hesabınızla sayfa açılacaktır. Bu sayfada site adresinizi https://sosyalform.blogspot.com/ olacak şekilde girin ve Add butonuna tıklayın.

  • Site adresimizi ekledik. Şimdi Yandex te aynı Google Search Console gibi bizden <head> taglerimiz arasına vermiş olduğu meta tagini girmemizi ve sitenin bize ait olduğunu doğrulamamızı istiyor. Sitenin bize ait olduğunu doğrulamak için. Blogger panelimizden Tema > HTML 'i Düzenle bölümüne geliyoruz. <head> tagi içerisine verilen doğrulama meta kodunu yerleştiriyoruz.
  • Kodumuzu yerleştirdikten sonra Check butonuna tıklıyor ve bekliyoruz. Artık sitemiz Yandex Webmaster'a ekli durumda.

Yandex Webmaster Aracı artık blog sitemizi tanıyor ve indexliyor. Elbette bunun birde sitemap aşaması var ki onuda sonra ki blogger makalelerimizde bulabilirsiniz.

Yandex Webmaster'ın bir diğer özelliği olan site ayarları sekmesi burdan ulaşabilirsiniz. Bu bölümde eğer email adres boşluğuna email adresinizi yazar ve aşağıdaki seçeneklerden sitenizle alakalı güncellemeler ve problemlerden herhangi birini seçerseniz Yandex size bilgilendirici mailler atacak ve sizi güncelleme ya da problemlere karşı uyaracaktır. Elbette Google Web Yöneticisi Araçlarını kullanan ve ondan başkasına ihtiyaç duymayanlar için bu özellik bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak ne olursa olsun elbette blog sitemizi yandex e tanıtmak bizim için elbette faydalı olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar