Sosyal Medyada Adınızı Nasıl Duyurursunuz?



Bu dönemde neredeyse herkesin kendisine birer sosyal medya hesabı oluşturduğunu düşünecek olursak, milyarlarca insan arasından üst sıralara çıkmamız oldukça zor görünüyor. Ancak sosyal medya platformları kendisine önem verene ve özgün içerikli yayınlar yapan kişisel ve kurumsal hesaplara öncelik tanıyabiliyorlar. Elbette bunun pek çok farklı yolları bulunuyor ve bunu tek bir yazıda açıklayıp bitiremeyiz. Örneğin, bir facebook hesabı gerçek bir kişiye aitse facebook algoritması bunu çözümlüyor ve gerçek kişiye öncelik tanıyarak kişiye yardımcı olabiliyor. Kurumsal şirketlerde ise durum buna hemen hemen benziyor. Zaten mevcut olan bir ismi sosyal medyada duyurmak oldukça basit olabilir. Ancak günümüzde herhangi bir semtte herhangi bir giyim mağazası instagram'da bir hesap oluşturuyor ve müşterilerinden başlayarak sosyal medyada adını tanıtmaya başlıyor. Bu süreç içerisinde yapılan faaliyetlere bakacak olursak;
  • Tek bir hesapla yetinmeyin (instagram hesabınız varsa buna facebook hesabı ekleyin ve mümkünse farklı paylaşımlarda bulunun çünkü aynı paylaşımları gören takipçi nasıl olsa ikiside aynı diyebilir.)
  • Kurumsal bir hesap tanıtımı için reklam şart gibi, facebook üzerinden reklam yapın
  • Reklam mevkisini ve reklamın yayınlanacağı zamanı iyi belirleyin. Örneğin ayın 15'inden 20'sine kadar indirim yapan bir mağaza hesabı düşünelim. Gerekli dökümanları oluşturun ve ayın en geç 10'undan itibaren 10 günlük reklam satın alın. Facebook'ta cüzi fiyata reklam alabilirsiniz.
  • Oluşturduğunuz reklam ilgi çekici bir videodan yada üzerinde yazı ağırlıklı olmayan bir capsten ibaret olabilir.
  • Facebook reklam olarak verdiğiniz resimlerde yazı miktarına dikkat ediyor. Bu yüzden resimdeki yazı oranını oldukça az tutun ki zaten bu ilgi çekici olması açısından da önemli.
  • Facebook grupları önemlidir. 100.000 civarında üyesi olan bir grupla anlaşın ve reklam yapın.
  • Elbette büyüyen bir kurumsal yapı facebook ve instagramla yetinmeden daha önemli görülebilecek reklamlara başvurabilirler.
  • Firmanızı kesinlikle Google Haritalar'a kayıt edin. Çünkü artık herkesin interneti var ve en yakın nerede mağaza var, nerede restaurant var bunu Google Haritalar'a bakarak buluyorlar.
  • Google+ sosyal medya devlerinin yanında biraz sönük gibi dursa bile tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı bir altyapıdır. Kesinlikle es geçmeyin.
Sosyal medya elbette küçümsenecek bir faaliyet değil ve önemi gittiçe artan bir pazara sahip. Kişisel hesaplarda tanıtım çok nadir görülsede firma hesaplarında tanıtım büyük bir faaliyet türüdür. Firmanın gelişmesi için artık reel faaliyetlerin yanında interaktif faaliyetlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı giderecek ana platformlara değindik. Sosyal medyada tutunabilmenin en önemli kuralı ise sürekliliktir. Tüm bu faaliyetlerle sosyal medya üzerinde önemli işler çıkarabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar