Sosyal Medya Faaliyetlerinde Süreklilik


Kurumsal bir yapı her zaman bünyesinde Sosyal Medya Koordinatörlüğü barındırır. Elbette bu büyük firmalar için geçerli bir sektör olarak göze çarpıyor. Ancak küçük bir işletmede sosyal medyada yükselmenin farkına vardığı anda elbette bunun imkansız olduğunu kimse söyleyemez. Zira bugün gördüğümüz pek çok marka sosyal medyanın önemini kavramış durumda.
Bugün gelinen noktada artık gıda sektörü gibi anında satış ve tüketimin söz konusu olduğu kurumsal yapılar bile sosyal medya üzerinde kendisine yer edinmenin peşinde. Sosyal medya demek kurumsal şirketler için az bütçe ile çok reklam demek. Bu yüzden facebook, twitter, instagram gibi sosyal araçlarla yapılacak reklamlar bu şirketler için vazgeçilmez olmalıdır. Sosyal medyayı kullanan kitle büyük ihtimalle kurumsal şirketlerle de içiçe olacaktır.
İnternet üzerinde her hangi bir faaliyetin yayılmasını amaçlıyorsanız yine sosyal medyayı aktif olarak kullanmalısınız. Siyasi ve güncel konularda twitter artık baş kaynak olarak kullanıldığını düşünürsek, twitter üzerinde yapılan etkili bir çalışma sizin isminizi duyurmak için yeterli olacaktır. Kitleler artık twitter'da sözlerle karşı karşıya geliyorlar. Verdiğimiz bu örneklerden yola çıkarak sosyal medyayı etkin kullanmanın neredeyse en etkili kuralı süreklilik arz etmesidir. Reklam vermek tek başına yeterli olmayan bir faaliyettir. Sosyal medya araçları oluşturdukları sistemleri etkin kullanan yazarlara, sayfa sahiplerine ve hesap sahiplerine öncelik vermektedirler. Bunun bir başka örneği ise web sitesi sahipleri olacaktır. Google hit artırma yolları üzerinde çalışma yapan birisi içerik oluşturmanın hit artırmakta ne kadar etkili bir faaliyet olduğunu bilir.
Facebook'ta bir sayfanız var ve abone sayınızı artırmak istiyorsunuz. Bu elbette kolay olmayacaktır. 
  • Bunun için ilk şart süreklilik.
  • Bir diğer şart ilgi çekici olmak. Süreklilik arz eden bir sayfaya abone akışı da sürekli olacaktır. 
  • Yaptığınız paylaşımları sürekli güncel tutun ve tekrardan kaçının. 
  • Video paylaşımları her zaman bir tık önde olan yapıdalar. Ancak videoyu uzun tutmanız aleyhinize olacaktır ve kötü sonuçlar verecektir.
  • Resimli paylaşımlarınıza kısa birde yazı eklemeyi ihmal etmeyin.
Bu özellikler elbette diğer sosyal medya hesaplarınız içinde geçerli ancak Türkiye şartlarında en bilinen sosyal medya aracı facebook olduğu için facebook'tan örnek verdik. Abone sayısını artırmak elbette önemli ancak paylaşımlarımıza dönüş yapan abone olması her zaman daha iyidir. Bu yüzden abone sayısından çok aktif olan abonelerinize önem vererek onların neleri sevdiğini göz önünde bulundurun ve süreklilik arz eden paylaşımlarınızı ona göre belirleyin. Elbette yeni kullanıcıları da görmezden gelmeyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar