Shutterstock Görsellerini Ücretsiz Kullanma



Shutterstock dünyaca ünlü bir fotoğraf, resim ve vektörel çizimlerin bulunduğu stok sitesidir. Shutterstock her geçen gün artan portfolyosuyla rakip tanımadan yaptığı işi hakkını vererek yapan bir firmadır. Sosyal Medya çalışmalarımızda Shutterstock fotoğraflarını ücretsiz kullanma imkanına sahibiz. Şu an 158 milyon görseli bünyesinde barındıran Shutterstock bizimde aktif olarak kullandığımız stok sitedir.

Token Nedir? Sosyal Medyada Token Sistemi

Token, sosyal medya araçları üzerinde kullanabileceğiniz, geçerliliği olan bir geçiş izni sistemidir, yani bir bilet olarak düşünülebilir. Örneğin, facebook reklam yöneticisi ile bir işlem yapmak istiyorsunuz ve facebook hesabınızı bir başka sistemle birleşik şekilde kullanmak istiyorsunuz. İşte bu gibi yetki gerektiren işlemlerde token geçiş iznini kullanmalıyız. Token sistemi genel olarak facebook üzerinde kullanıldığı için konumuzdaki örneklemeyi de bu sistem ile anlatacağız.

İsterseniz başlayalım. Örneğin sosyal medya araçlarından örneğini vereceğimiz facebook üzerinde bir reklam yayınlamak istiyorsunuz ve güncel birkaç görsele ihtiyacınız oldu. Facebook Reklam Yöneticisi sizi fotoğraf ya da vektörel çizim arama derdinden kurtarıyor. bu yöntemle dünyanın en geniş portfolyosuna sahip resim stok sitesi olan Shutterstock ile ortak çalışacak ve Facebook işbirliği ile görsel ve vektörlerinizi buradan çekeceksiniz. Bunun için Facebook Reklam hesabına ihtiyacınız olacak.
1.Adım: Bir facebook hesabına giriş yapın.
2.Adım: Sağ üst köşedeki menüden Reklam Oluştur seçeneğini tıklayın. Tıkladığınızda facebook otomatik olarak Reklam Hesabınızı oluşturacaktır, Reklam Yöneticisinin açılmasını bekleyin.

3.Adım: Sayfamız açıldı. Facebook hemen ilk ekranda hangi alanda bir reklama ihtiyacınız olduğunu soruyor. Ne tür  bir reklam oluşturacağınızı seçin. Biz Trafik Arttırma isteğinde olduğumuz için Trafik seçeneğini seçtik.


4.Adım: Facebook bizden Reklam Hesabımızın ayarlarını yapmamızı isteyecek. Reklam Hesabı Ayarlarını Yap diyoruz.

5.Adım: Burda ayarlar doğru olduğu için Devam butonuna tıklıyoruz.


6.Adım: Bu adımda dikkatli bir şekilde önceliklerinizi belirleyin ve bütçenize göre reklam seçenekleri neyse ona göre karar verin ve iyi bir planlama yapın. Devam seçeneğine tıklayın.



7.Adım: Tek Görsel Seçeneğini tıklayın ve gelen ekranda Ücretsiz Stok Görseller seçeneğini seçin. Bu sayede sizin ücret vererek aldığınız milyonlarca görseli ücretsiz ve hiçbir telif sorununa sebep olmayacak bir şekilde elde etmiş olacaksınız.



8.Adım: Son adımımız ise Stok Görseller seçeneğine tıklayarak Shutterstock fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde facebook hesabımıza geçirmek olacaktır.


Yazımızın en başında anlattığımız token yani geçiş bileti sosyal medyada bunun gibi pek çok faydalı işe yaramaktadır. Her ne kadar kişisel hesaplar bünyesinde pek faydalı bir çalışma olmasada Sosyal Medya üzerinde uzmanlaşan kurumsal firmalar token lar sayesinde oldukça kaliteli firma çalışmaları oluşturabilirler. Shutterstock dünyaca ünlü ve dünyanın en iyisi diyeceğimiz yılların getirdiği emekle en iyi resim portfolyo sitesidir. Shutterstock görselleri ücretlidir ancak bu gibi yöntemlerle ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.


Sosyal Medyada kullanacağınız faydalı çalışmalar için sitemizi takip etmeye devam edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar