İyi Bir Blog Sitesi İçin Neler Yapılmalı?



Blog tabanlı sistemler arasında gerek kodlama kolaylığı gerek görünüm ve gerekse google tabanlı bir sistem olması sebebiyle alternatifleri arasında elbette en iyiler arasında hatta kimine göre en iyisi blogger diyebiliriz. Yine de bir blog sitesi oluşturacak olursanız bu size kalmış bir tercih. Daha fazla uğraşarak daha detaylı tasarımlar oluşturmak istiyorsanız Wordpress gibi blog tabanlı bir sistem kullanabilirsiniz. Basitçe bir liste yapacak olursak, iyi bir blog sitesi için;

  • Sitenizin hedefini belirleyin: Hedef kitle seçimi elbette önemlidir. Genel kitleye hitap etmeyen bir site oluşturacaksınız diyelim bu hedefe yönelik çalışmalar yapın ve Google verilerini en uç kısımlara indirgeyerek araştırın. Örneğin Kadınlara yönelik bir site oluşturmak için moda ile alakalı konularda sitenizi güncel tutmanız gerekmektedir.
  • Siteniz için güzel bir şablon oluşturun: İnternette istemediğiniz kadar tema mevcut gerek blogger temaları, gerek wordpress temaları vs... Ancak sitenizi oluştururken detayları incelemekten kaçınmayın. Hazır bir tema kurulumu yapsanız bile az bir kod bilgisine sahip olan herkes sitesine oldukça güzel bir görünüm katacaktır.
  • Sade temalar her zaman size destek olur: Sitenizde kullanacağınız temayı belirlerken önceliğiniz sadelikten yana olsun. Çünkü insanların büyük bir kısmı ağır ve görünümü kötü bir sitede gezmekten hoşlanmayacaktır. Ayrıca bu temalar sizin siteye olan etkinizde de size yardımcı olacaktır.
  • Tamamen kendiniz için bir site oluşturun: İlgi alanınız dışında bir blog oluşturmak belli bir zaman sonunda tıkanmanıza yol açacaktır.
  • Kaliteli bir iş ortaya koymalısınız: Sitenizde en önem vermeniz gereken konu kalitedir. Bunu uzun vadeli bir yatırım gibi düşünün. Kaliteli bir siteye giren kullanıcı güven duyacak ve yine sitenizi ziyaret edecektir.
Etkili bir blog sitesi oluşturmak elbette bu saydıklarımızdan ibaret değildir. Tecrübe kazandıkça bunların blog oluşturmakta etkili olduğunu görebilirsiniz.

"Kalitenin ölçü aracı olun. Bazı insanlar, mükemmelliğin beklendiği ortamlara alışık değildir." Steve Jobs


Yorum Gönder

0 Yorumlar