Blogger Siteyi Google Search Console Ekleme



Yeni bir blogger tabanlı site oluşturdunuz ve google tarafından yazdığınız yazıların hemen indexlenmesini arandığında hemen çıkmasını istiyorsunuz. Bunun için  yapmanız gereken işlemler oldukça basit. 

Blogspot Sitenizi Google Aramalarına Ekleme

Öncelikle bu linkten Google üzerine blog sitenizi ekleyin. URL kısmına https://sosyalform.blogspot.com/ olarak blog site adresinizi yazın. Ardından Yorumlar bölümüne sitenizin ne ile alakalı olduğuna dair kısa bir açıklama oluşturun.

Blog Sitenizi Google Search Console ile Doğrulama

Google Webmaster Tools olarak bilinen Google Web Yöneticisi Araçları üzerindeki Search Console hizmetine sitemizi basit birkaç adımla eklememiz gerekiyor. Bu sisteme kayıt olduktan sonra biraz araştırma yaparak sistemin faydalarını gözden geçirebilirsiniz. Ancak detaylı bilgi sahibi değilseniz ayarları değiştirmeyin, çünkü hatalı durumlara sebep olabilirsiniz. Sitemizi eklemeye başlayalım.

Karşımıza bu tarz bir sayfa gelecektir. Web Sitesi yazan kısma kendi site adresimizi https://sosyalform.blogspot.com/ şeklinde yazalım.


  • İkinci adımda Blogger kullanıcıları Önerilen Yöntem yerine Alternatif Yöntemler bölümünden devam etmeliler. Alternatif Yöntemler bölümüne geçtiğimizde bize Google 4 seçenek sunmakta. İlk seçenek olan HTML etiketi tabını seçerek geçerli meta etiketini blogger panelinizde Tema > HTML 'yi Düzenle kısmına gelerek <head> tagi içerisinde meta etiketlerinin olduğu bölgeye kopyalamalısınız. DOĞRULA butonuna tıkladığınızda siteniz doğrulanmış olacaktır. (Normal bir site sahibiyseniz bu adımı sitenize google'ın belirttiği dosyayı yükleyerek geçmelisiniz.)

  • Sonuç olarak siteniz Search Console'a eklenecek ve herhangi bir sorun olmayacaktır. Sorun algılandığında Google size sorunun kaynağını gösterecektir. Örneğin meta etiketinizi eklediniz, ancak Google bunu algılamadı. Sorun detaylarında kodlarla alakalı bir kısım göreceksiniz. Bu kısmı HTML'yi Düzenle kısmında şablonunuz içerisinde aratırsanız büyük ihtimal sorunun kaynağı olan kodu bulup silme veya düzenleme seçeneğine gidebilirsiniz.

Blog Sitenizin Aramadaki Varlığını İyileştirme Yapılandırması

Bütün işlemleri tamamladınız ve blogger siteniz artık Google Search Console'a başarıyla eklendi. Google'dan gelen mesajda size sitenizi iyileştirme çalışmalarıyla alakalı bir öneri metni sunulacak.


Normal site sahipleri hepsini uygulama imkanına elbette sahipler. Blogger sitemizde bizde birkaç ayarı uygulayarak sitemizin aramalardaki varlığını daha iyiye götürmeye çalışacağız. Örneğin sitemap bir blog sitesi için oldukça önemli bir arama varlığını iyileştirme çalışması. Bir diğer yazımızda da bu arama varlıklarına değinerek  hangi kuralların geçerli olduğunu ve blogger kullanıcıları olarak bizim tercih etmemiz gereken yöntemleri belirleyeceğiz. Google'ın önerisi olan bu varlıkları inceleyin. Çünkü google algoritması her ne kadar çözümsüz gibi görünse de temelde basit ve belirgin yöntemlere dayanıyor. Zaten bu yöntemleri de site sahiplerine bildiren yine google'ın kendisi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar