Blogger Google Analytics Kodu Ekleme ve Faydaları

Google tabanlı bir blogger sitesi oluşturdunuz ve sitenizle alakalı istatistik bilgileri konusunda güvenilir bir kaynak arıyorsunuz. Elbette en güvenilir kaynak yine google ın kendi servisi olan Google Analytics. Bir blog sitesini Google Analytics hesabına bağlamak için gerekli olan şeyleri anlatmaya başlamadan önce bu sistemin faydalarından bahsedebiliriz. 

Google Analytics Sistemi Nedir? Blog Sitesi için Neden Faydalı?

Blog yazma işini ciddi bir uğraş olarak görüyorsanız öncelikle seo tabanlı bir planlama yapmalı ve bunlar haricinde elbette blog sitenize kullanıcıların hangi kaynaktan ulaştığını araştırmalısınız. Blog sitenize gelen ziyaretçi kitlesinin detayları, ziyaretçiyi hangi kaynaktan edindiğiniz ve ziyaretçilerin sitenize gelerek hangi davranışları sergilediğini çözümleyebilirsiniz. Bunu detaylandıracak olursak, Google Analytics öyle gelişmiş bir sistem ki sitenizi ziyaret eden kullanıcıların hangi sayfalarda daha uzun süre vakit geçirdiğini, hangi sayfalardan hangi sayfalara yönelip o sayfada ne kadar süre kaldığını görebilir ve uzun vadede ileriye dönük planlamalarınızı bu sisteme göre yapabilirsiniz.
Blog sitesi deyip geçmeyin iyi bir planlama ve özveriyle büyük işler başarabilirsiniz. Küçük bir örnek verecek olursak Google Analytics sistemine kayıtlı bir blog siteniz var ve bu sitenize google plus, facebook, twitter, instagram gibi önemli sosyal medya hesapları türettiniz. Bu sosyal medya hesaplarından blog sitenize ziyaretçi çekmek ve hit artırmak istiyorsunuz. Trafik kaynakları elbette önemli. Bu sistem sayesinde sosyal medya hesaplarınızın hangisinden tekil hit aldığınızı, organik hit artıran sosyal medya hesaplarının hangisi olduğunu görebilirsiniz.

Sitenizi Google Analytics'e Bağlamak

1.Adım: Google Analytics sitesinde Google hesabımızla oturum açalım.

2.Adım: Giriş yaptıktan sonra gelen ekranda Google Analytics sistemine ilk defa kaydolacaksanız karşınıza bu tarz bir sayfa gelecektir. Kaydolun butonuna tıklayın ve kaydınızı gerçekleştirin.

3.Adım: Daha sonra gelen ekranda hesap adınızı, web sitenizin adını ve web sitenizin url kısmını doldurun.

4.Adım: Gerekli alanları uygun şekilde doldurtuktan sonra alt kısımda ki İzleme Kimliği Edinin butonuna tıklayın ve açılan ekranda Google şartlarını kabul ederek devam edin.

5.Adım: Google Analytics kimliğiniz oluştu. Bu durumda normal bir web sitesi sahibi İzleme Kodu kısmına gelerek Google ın bize vermiş olduğu kodu sitesine yerleştirmesi istenecektir. Ancak blogger sisteminde İzleme Kimliğini alarak kolay bir şekilde blog siteniz ve Google Analytics sisteminiz üzerine kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Blogger sahipleri için İzleme Kimliği kısmındaki kodu kopyalıyoruz.

6.Adım: Şimdi Blogger kontrol panelinize giriş yapın ve Ayarlar > Diğer kısmına gelerek Analytics Web Mülkü Kimliği alanına önceki adımda aldığınız İzleme Kimliğinizi yapıştırın. En fazla 24 saat içerisinde blogunuzun en detaylı istatistiklerini Google Analytics üzerinden izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar