Tüm Zamanların En Korkunç Arabaları

Cadılar bayramı zamanı olduğu için pek çok kategorinin en korkunç şeylerini listeleyen yazılarla karşılaşıyoruz bu günlerde. Tüm zamanların en korkunç arabalar da bu şeyler arasında ilgimizi çekenlerin başında geliyor. Korkunç araba derken zihinlere yer etmiş, topluma mal olmuş, yüzlerce insanlarda aynı korkuyu anımsatan arabalardan bahsediyoruz elbette. Çünkü bu arabalar gerçek.

1. Lamborghini Veneno bunlardan ilki. Masum gezegenlerdeki insanları kontrol etmeye gelen sinsi bir uzaylı savaş gemisini andırıyor.
Ürkütü kelimesi kullanılabilir Lamborghini Veneno için, ama tam olarak korkunç sayılmayabilir.

2. Deathmobile, 1978lerin unutulmaz komedi klasiği “Animal House”dan aklımızda kalanlardan. Otomobilin öfkeli dişleri, kafatası ve çapraz kemikleri ve belirgin Lenin büstü, aslında Faber College’deki Delta Tau Chi erkeklerinin ne tür bir kargaşa içinde olduklarını özetliyor.

3. Maybach Exelero listede karanlık ve tehditkar tavrıyla yer alıyor. Yalnızca tek sahibi olabilen bir araba aynı zamanda.
4. 1959 Buick Eletra‘nın retro ve nerdeyse şeytani görünümü, onu sürülmesi en korkunç arabalardan biri yapıyor.
5. Alfa Romeo Brera; Avrupa’nın otomotiv basını tarafından uzun süre beklenen olarak lanse edilen Alfa Romeo Brera‘nın ön tasarımını korkunç bulanlar da var. Korkunç yaratıkları anımsattığını ileri sürüyorlar.
6. 1963 Mercedes -Benz 600‘ü ürkütücü bulanlar da var. 1972’de üretimine son verilen aracı diktatörlerin ve despotların kullanmış olması 1963 Mercedes Benz 600‘ü korkutucu yapan neden.
7. Audi R8‘in tehditkar ızgarası ve delici gözleri andıran ön tasarımı, onu akıllarda korkutucu olarak bırakan nedenler arasında.
8. “Batman V Superman” filminden akılllarda kalan Batmobile, Gotham’ın zalimleri cezalandırmak için hazır bulundurduğu silahlarla dolu bir savaş tankını andırıyor.
9. 1986’dan kalma kült olmuş klasiklerden “Western Star 4800”, palyaçoların ve goblinlerin korkutuculuğundan beslenen bir algıyla hafızlarda yer etmiş.
10. Ve tabiki polis arabaları…beklenmedik bir zamanda çevirmeye takılan sürücülerin tansiyonlarını değiştirecek, terletecek daha korkutucu, ürkütücü arabalar aramaya gerek yok. Marka-modeli ne olursa olsun, en sıradan koşullarda bile sürücüler için kaygı verdikleri bir gerçek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar