İPHONE ALMAK İÇİN NEDENLER

Geçtiğimiz günlerde iPhone yerine Android almak için nedenleri listelemiştik. Ancak Android yerine iPhone almak için de bir çok neden bulunuyor. Bu kez de Android kullanıcılarını kıskandıracak listeledik. iPhone modelleri de bir çok konuda Android’e fark atıyor. Sizde bu arala Android işletim sistemli akıllı telefon almak üzereyseniz mutlaka bu yazıya bir göz atmalısınız. İşte Android yerine iPhone almak için 9 neden

1- Uygulama dünyası


iphone-uygulama
iPhone uygulamaları şu anda en iyi ekosistem olarak ifade edilebilir. Hem uygulama kalitesi hem de uygulama stabiliziyonu gibi sebeplerden iPhone uygulamaları daha fazla. Yeni çıkan uygulamaların ilk adresi ise iPhonelar oluyor.

2- Kaliteli görüntü

iphone-tasarim
Evet iPhone fiyatları rakiplerinden oldukça yüksek olabilir, ancak bir kere bu telefonlara dokunulduğunda insanları etkilemeyi başarıyor. Kaliteli malzeme ve tasarım bir araya gelince iPhone ortaya çıkıyor da diyebiliriz.

3- Ödeme sistemi var    

Image: Apple unveils new gadgets
Birçok üretici mobil ödeme sistemleri üzerine kafa yoruyor. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor. O da çoğunun şu ana kadar başarısız olması. Ancak Apple Pay’in şimdiden başarılı konumda olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de de kullanılmaya başlaması merakla bekleniyor.

4- Mağaza gerçeği

apple-magaza
Apple mağazaları dünya çapında ün salmış durumda. Sebebi ise rahat bir ortam ve müşterilerle ilgilenen çalışanlar. Bu yüzden mağaza açılışında bile önünde metrelerce kuyruk oluyor. Ne yazık ki birçok akıllı telefon üreticisinde bu hizmetler yok.

5- Evler artık daha farklı

philips-hue-light
İlk maddede iPhone ekosisteminin çok başarılı olduğundan bahsetmiştik. Apple’ın bu ekosistemle evlerde yaptığı çok başarılı işler var. Örneğin, Philips’in akıllı ampulü Hue Light’ı alan kullanıcılar iPhone üzerinden evdeki ışık ayarlarını yapabiliyor.

6- Aileler için birebir

apple-aile-paylasimi
Apple’ın iOS 8 ile hayata geçirdiği bir özellik de aile paylaşımı oldu. Bu da ailelerin içine su serpecek cinsten. Çocuklarının iPhone üzerinden her anlamda takip edebilmesini sağlayan bu özellik ne yazık ki diğer akıllı telefonlarda yok.

7- Parmak okumada üstüne yok

apple-parmak-okuyucu
Bir parmak izi okumadır gidiyor. Birçok üretici parmak izi okuma özelliğini akıllı telefonlarına koydu. Ancak bu özelliklerin neredeyse hepsi çok başarısız. Biri hariç o da iPhone. Kullanıcı dostu bu özelliği kullanmak gerçekten çok kolay.

8- Kamerada kalite

iphone-6-kamera
Akıllı telefonların kameralarında megapiksel savaşları yaşanıyor. Ancak gelin görün ki Apple bu kadar yüksek piksel kullanmıyor. Mesela şu anda iPhone 6, 8 megapiksellik kamera kullanıyor. Ancak bu telefonlardaki sensörler rakiplerine fark atmasını sağlıyor.

9- Sürekli güncellemesi mevcut

iphone-guncelleme
Android işletim sistemli telefonlar birçok farklı marka tarafından kullanılıyor. Bu da akıllı telefonların güncellemelerini üretici şirketlerin yapmasını sağlıyor. Ancak iPhone modellerinde ise güncellemeler tek elden çıkıyor. Bu da sık sık güncellenmesini sağlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar